Скандальне будівництво на Мазепи в Івано-Франківську завершиться «мировою угодою»?


Забудівнику пропонують погодитися на 4 поверхи. Але виявилося, що самовільного захоплення землі не було.

Вчора під керівництвом департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського МВК відбулася зустріч між представником підприємства «ПрогресБудІф» та обуреними мешканцями щодо будівництва по вулиці Мазепи 35а.

Нагадаємо, що обурені будівництвом мешканці перекривали дорогу в Івано-Франківську з вимогою призупинити будівництво. Пізніше вони ж були присутні на останньому сесійному засіданні міськради, обурюючись, що скандальне будівництво на Мазепи 35а у Івано-Франківську відновлено після великодніх свят. Мешканці звинувачували підприємство «ПрогресБудІф» у самовільному захопленні землі.

Однак, нарікає бізнесмен, впродовж місяця не отримав від чиновників жодних висновків перевірки. А від втрати часу потерпає не лише він, а й наймані працівники.

Як доповів на сьогоднішній сесії Івано-Франківської міської ради керівник департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського МВК Володимир Гайдар, створено протокол про наміри врегулювання спору між мешканцями і підприємством «ПрогресБудІф» на взаємовигідних умовах: мешканці відмовляються від притензій, якщо забудівник зупинить будівництво на 4 поверхах.

Але як виявилося, жодна з перевірок не підтвердила факт самовільного захоплення землі. Натомість забудівник має усі погоджені документи для будівництва 8 поверхового будинку.