Скандальний нардеп від Прикарпаття проголосував за російську мову в школах


Декілька нардепів хотіли повернути російську мову в школи України і проголосували за скасування нового закону про середню освіту, який передбачає тільки україномовні навчальні заклади.

Ініціатором проєкту постанови про скасування закону були депутати від фракції "ОПЗЖ" Наталія Королевська та Михайло Папієв. 

Серед "слуг", які підтримали проєкт постанови 0901-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.01.2020 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про повну загальну середню освіту"  і нардеп-мажоритарник з Прикарпаття Володимир Тимофійчук, пише Бліц-Інфо.

Окрім 11 "слуг народу", за скасування закону проголосували 38 депутатів від "Опозиційної платформи", 4 – від депутатської групи "За майбутнє", 1 – від групи "Довіра" і 4 позафракційних.

Нагадаємо, нардеп Володимир Тимофійчук за кілька місяців встиг засвітитися у декількох скандалах. Зокрема прикарпатського нардепа висміяли в мережі за слова про фермера з Коломойського району. Втім життя обранця нічого не навчило і за два місяці Тимофійчук знову втрапив у скандал. Розмовляючи з прикарпатським активістом Віталієм Мацьоцьким, Тимофійчук в дуже нецензурній формі розповів, чому вирішив йти в парламент, про конверти депутатам, робочі схеми, коноплю на кукурудзяниках, "поліграф Дубінського".

До теми: Недобудований маєток і охорона: Як живе прикарпатський нардеп Тимофійчук