Служба зайнятості переходить на систему електронних закупівель


Держава служба зайнятості запроваджує у своїй діяльності електронну систему державних закупівль товарів.

“Служба зайнятості реформується у Національне агентство і в рамках цього процесу ми активно впроваджуємо новітні та ефективні моделі роботи із приватним сектором. Враховуючи законодавчі нововведення, ми переходимо на відкриту та сучасну систему електронних закупівель. Це дозволить громадськості контролювати всі процеси закупівель та буде стимулювати бізнес до ефективних ринкових відносин: підвищення якості послуг та зниження цін на них”, – наголосив заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Андрій Вишняк.

За словами заступника голови ДСЗ, використання міжнародного досвіду у питаннях державних закупівель товарів буде стимулювати розвиток більш конкурентного середовища у цій сфері. Він підкреслив, що обсяг державних закупівель в Україні щороку складає близько 13% ВВП держави і проведення відкритих електронних торгів у тому числі ДСЗ забезпечить більш ефективне використання цих коштів.

Проведення процедури електронних закупівель громадськість та усі зацікавлені сторони процесу можуть контролювати через сайт http://prozorro.org.

Електронна закупівля забезпечує проходження та управління в електронному середовищі всіх етапів закупівельного циклу, включаючи маркетингові дослідження, визначення кола економічних агентів (потенційних постачальників), процедури придбання, розміщення замовлень, здійснення поставок і оплат за них, бюджетування і планування закупівель (формування бюджету закупівель та його реалізація).

У вересні Президент України Петро Порошенко підписав законопроект ‪№2087а про зміни в законодавстві щодо державних закупівель. З 30 вересня 2015 року Закон України “Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність із міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції” №679-VIII від 15.09.2015 набрав чинності.