Соціальні мережі будуть позначати контент, що створений за допомогою штучного інтелекту


Анонсовані зміни щодо політики поводження із контентом, який було згенеровано за допомогою ШІ, нарешті набувають чітких термінів - починаючи з травня 2024 року у соціальних мережах групи Meta нарешті зʼявиться відповідна позначка.

Впровадження контролю

Інструменти штучного інтелекту широко використовуються у багатьох напрямках, проте один з найактивніших - це генерація нового контенту. Однією з перших сучасні технології засвоїла індустрія азартних розваг, застосовуючи ШІ для підвищення персоналізації контенту, пропозицій та надійнішого рівня захисту. Низка українських ліцензійних гральних майданчиків на кшталт казино ГГбет вже активно працює над покращенням рівня послуг.

Втім стрімке поширення штучного інтелекту змушує замислитися і над негативними наслідками його застосування, тож уряд Євросоюзу у 2024 році вже прийняв перший історичний закон, який спрямований на контрольоване застосування ШІ. Не лишились осторонь і популярні інтернет-платформи:

- Google;

- Youtube;

- Tik Tok.

Немає опису.

Їх користувачі вже можуть побачити позначку “згенеровано за допомогою штучного інтелекту” під певним контентом або зображеннями. З травня нові правила гри приймають і соціальні мережі Threads, Facebook та Instagram.

Що зміниться?

Для пересічного користувача відчутних змін не відбудеться, а самі нововведення спрямовані на те, щоб знизити ризик впливу фейкового контенту. Особливо актуальним стає на фоні того, що соціальні мережі активно використовуються для поширення реклами.

Виявляти зображення, які містять такий контент, Meta буде працювати самостійно, проте можливість зробити відповідну позначку може і власне користувач. Такі нововведення позначаються і на політиці Meta в цілому - з липня 2024 року компанія припинить видаляти контент, що створений за допомогою ШІ, адже це суперечить свободі вираження думки користувачів. Разом з тим ті зображення, які порушують правила платформ, так само будуть підлягати цензурі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!