На Прикарпатті шукають претендентів до складу дитячої ради


З метою захисту прав та інтересів дітей, врахування їх думки та безпосереднього залучення дітей до прийняття рішень в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, що стосуються дітей, Служба у справах дітей Івано-Франківської районної державної адміністрації формує склад Дитячої ради району та оголошує конкурсний відбір претендентів.

Про це в мережі повідомив начальник служби у справах дітей Івано-Франківської РДА Валерій Семків.

Кількісний склад Дитячої ради становить 25 осіб. Членство у Раді є індивідуальним. До складу ради можуть бути включені неповнолітні мешканці територіальних громад Івано-Франківського району віком від 12 до 17 років, які представляють різні категорії дітей у районі: учнівське самоврядування закладів освіти, студентське самоврядування, представники вразливих груп дітей – з багатодітних та неповних сімей, малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, лідери та представники дитячих громадських організацій та об᾽єднань тощо.

Протягом 60 календарних днів (до 08.08.2021 року) з моменту опублікування відповідного оголошення претенденти подають до Служби у справах дітей Івано-Франківської районної державної адміністрації в електронній формі (e-mail: ifrdassd@ukr.net) з позначкою «Дитяча рада» наступну інформацію:

- коротку біографічну довідку, яка містить дані щодо року народження, місця проживання та навчання, назви громадської або іншої організації (ініціативи) чи установи, яку представляє, скан-фотографію претендента, короткі відомості про особисті здобутки, особистий досвід, контактний телефон тощо;

- письмову роботу у довільній формі на тему: «Дитячі проблеми сьогодення: я знаю, як їх вирішити»;

- рекомендаційний лист із місця навчання претендента, від служби у справах дітей територіальної громади або від голови організації, яку він представлятиме.

Конкурсний відбір претендентів до складу Дитячої ради Івано-Франківського району здійснюватиметься в два етапи:

- розгляд заяв та документів, вивчення особистого досвіду кандидата, аналіз письмової роботи;

- проведення співбесіди з кандидатами для відбору (проводиться у вигляді презентацій програм, проектів, публічних виступів, рольових ігор, дебатів тощо).

До складу конкурсної комісії можуть входити представники Служби у справах дітей та інших структурних підрозділів районної державної адміністрації, депутати районної ради, працівники ювенальної превенції, закладів освіти району, Будинків дитячої та юнацької творчості, Центрів соціально-психологічної реабілітації, керівники дитячих громадських організацій та об᾽єднань та ін.

Після співбесіди Служба у справах дітей районної державної адміністрації оприлюднює інформацію про претендентів, які пройшли відбір (з урахуванням територіального та гендерного підходу), і організовує перше засідання Дитячої ради Івано-Франківського району.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!