Став відомий перебіг хвороби померлої жінки з Чукаліки, у якої підозрювали коронавірус


Вчора у Франківській обласній інфекційній лікарні померла 65-літня жінка з Чукалівки, яку нещодавно госпіталізували з підозрою на коронавірус.

Втім, за словами головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, наразі зарано говорити про те, що вона померла саме від коронавірусу, оскільки медики досі чекають на результати аналізів з Києва, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Історія померлої виглядала наступним чином – 17 березня у неї піднялась температура, з’явився кашель. Вдома вона приймала симптоматичне лікування. Вже 19 березня стан її погіршився, але вона далі продовжувала приймати антибіотики та противірусні препарати. Вже у п’ятницю, 20 березня дочка викликала для мами швидку допомогу. Її оглянули медики, але він госпіталізації жінка відмовилась. Після того почався сильний кашель та задишка», - зазначив головний санітарний лікар області.

За словами Савчука, померла мала і ряд супутніх захворювань.

Жінку госпіталізували 22 березня в обласну клінічну інфекційну лікарню. Також був госпіталізований її чоловік. Він наразі знаходиться під наглядом медиків.

Він додає, що наразі встановлено трьох контактних осіб. Всі вони знаходяться на самоізоляції та не мають скарг на самопочуття.

«Встановлено, жінка чи її чоловік за кордоном не перебували та не мали контактів з людьми, у яких підозрюють коронавірус. На роботу померла з чоловіком добирались власним автомобілем», - підсумував Руслан Савчук.

Нагадаємо, у вівторок, 17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна мешканка Івано-Франківська. Лікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, також відправили аналіз до Києва, аби перевірити на коронавірусну інфекцію. Відтак, лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!