Суд пом'якшив вирок засудженим за побиття редактора прикарпатської газети


Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області сьогодні, 7 червня, при повторному розгляді справи про побиття редактора газети «Коломийський вісник» пом'якшив вироки засудженим за цей злочин.

Один із засуджених - Віталій Карватюк звільнений в залі суду.Про це повідомив сам потерпілий редактор Василь Дем'янов, пише "Фіртка"

За його словами, суд розглядав справу у виконання ухвали пеляційного суду Івано-Франківської області, який скасував «вирок Коломийського міськрайсуду від 19 квітня 2011 року в частині засудження Валерія Калюжного та Віталія Карватюка за ст.ст. 296 ч.2, 121 ч. 2 Кримінального кодексу України і в частині засудження Калюжного, по ст.342 ч.2 КК України.Справа в останній частині направив на новий судовий розгляд до того ж суду з іншим складом суду ".

 Дем'янов зауважив, що суд взяв до уваги те, що підозрювані свою провину визнали повністю і «щиро розкаялися», і сьогодні присудив Карватюку 3 роки і 16 днів, які він фактично вже відсидів, і був звільнений з-під варти в залі суду. Іншому фігуранту справи Калюжному присуджено 3 роки і 2 місяці. За словами Демяніва, він «вийде на свободу в жовтні».

 Редактор газети вважає, що суд не дослідив «знарядь злочину», тому «вина їх не доведена».На його думку «це злочин робили не вони». На питання, чи буде оскаржувати рішення суду, сказав: «Думаю, буду! На це маю 15 днів».

 Як повідомлялося, 23 березня 2010 року в м. Коломия Івано-Франківської області було скоєно напад на редактора газети «Коломийський вісник» Василя Демяніва. Потерпілий отримав складні черепно-мозкові травми і перелом ноги. Він пов'язує злочин із професійною діяльністю, а в міліції назвали напад побутовим пограбуванням.

 19 квітня 2011 Коломийський міськрайонний суд засудив учасників побиття Демяніва до 4 і 7,5 років позбавлення волі.

 У своїй апеляції до Апеляційного суду Івано-Франківської області потерпілий зазначав, що «засуджені особи не вчиняли проти нього злочинних дій, вони необгрунтовано притягнуті до відповідальності, їхня вина не доведена ні досудовим, ні судовим слідством, яке проводилося поверхово». Потерпілий просив суд направити справу на дорозслідування в міліцію, інформує ЧП.

 18 листопада 2011 Апеляційний суд Івано-Франківської області задовольнив апеляцію потерпілого частково. Вирок Коломийського міськрайсуду від 19 квітня в 2011 р. в частині засудження Калюжного і Карватюка за ст.ст. 296 ч.2, 121 ч. 2 ККУ і в частині засудження Калюжного по ст.342 ч.2 КК України було скасовано, а справу в цій частині направлено на новий судовий розгляд до того ж суду з іншим складом суду. У іншому вирок суду залишився без змін.

 14 грудня 2011 Коломийський міськрайсуд розпочав повторний розгляд справи, виконуючи ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області.