"Теплокомуненерго" подало до суду, аби не платити штраф на більш як пів мільйона гривень. Але суд відмовив


Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

У справі йдеться про те, що в результаті перевірки податкової служби було прийнято рішення про застосування штрафу за несвоєчасну сплату узгоджених грошових зобов`язань з податку на додану вартість у сумі 598558,01 грн. Теплокомуненерго просило суд визнати протиправною та скасувати вимогу про сплату боргу. Про це Бліц-Інфо розповіли в Івано-Франківському адміністративному окружному суді. 

Втім, судом було встановлено, що підприємством порушені норми Податкового кодексу України. При цьому, враховано також те, що теплокомуненерго не заперечувало виявлених фактів порушення ним строків сплати узгодженого податкового зобов`язання та не надало належних доказів на підтвердження своєчасної оплати узгодженого грошового зобов`язання з податку на додану вартість.

«Всі випадки порушення граничних строків сплати ПДВ складають більше 30 днів, а тому суд вважав, що Головне Управління ДПС в Івано-Франківській області вірно визначило розмір штрафу, діяло у межах повноважень, наданих йому законодавством та довело правомірність прийнятого податкового рішення», - повідомляється у рішенні суду.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!