Топ – 10. Найменш досліджені місця на Землі


Дістатися до будь-якого з місць у цьому списку буде вкрай нелегко, навіть при сучасному розвитку технологій доведеться виконати досить важкий шлях. Чи дійсно Ви готові підкорити Мати-природу?

Представляємо Вашій увазі підбірку 10 найменш досліджених місць на Землі, де природа збереглася в первісному вигляді, і всі процеси йдуть своєю чергою, без втручання людини.

10. Льодовий щит Гренландії.

Вважається, що льодовий щит, який становить 600 квадратних миль в розмірі, розтане приблизно через 2000 років за збереження нинішніх темпів, тому у Вас ще залишилося кілька тисячоліть, щоб відвідати його. 

9. Північні гори Колумбії.

Північні Гори Колумбії були в основному досліджені тільки партизанськими бійцями і злочинцями. Через це, важко точно сказати, скільки гір дійсно було виявлено і досліджено. Більшість локальних місцевих племен тут мирні, а вчені виявляють нових представників флори і фауни з кожною новою експедицією.

8. Тропічні ліси Амазонки.

У той час як Тропічний ліс Амазонки активно вирубується і освоюється людиною, тут все ще збереглися місця і племена, незаймані сучасною цивілізацією. У той час як цивілізація була утримана щільним чагарником і великою кількістю отруйних тварин, Бульдозери та промислове обладнання не дісталися поки ще до найвіддаленіших куточків. На жаль ліси, що проіснували мільйони років знищуються з тривожною швидкістю.

7. Папуа-Нова Гвінея.

Папуа-Нова Гвінея не тільки найменш досліджувана область, але також батьківщина рідкісної фауни і флори, і місцевих народів, що є предметом цікавості дослідників і учених. Тут регулярно виявляються нові види і культури, і ще багато хто залишається невідкритими і непізнаними.

неисследованные места

6. Намібія.

З 2.1 мільйонами народонаселення, поширеними більш ніж на 300,000 квадратних миль, не дивує, що Намібія відома, як найменш населена країна в Африці. Для тварин, таких як Гепард і Носоріг, Намібія – ідеальний притулок від браконьєрів. Це відбувається завдяки програмі захисту природи, прописаної в урядовій конституції Намібії. Це єдина країна у світі, яка вчинила таким чином.

5. Трістан да Кунья.

Розташований неподалік від материкової частини Південної Африки, Трістан да Кунья - один з найбільш ізольованих островів в світі довжиною всього в 7 миль. У цього острова помірний клімат, який робить його досконалим для того, щоб стати притулком гігантських морських слонів, берегових і водоплавних птахів. Гаряча точка Трістана – область з вулканічною активністю, яка формує острова архіпелагу в південному Атлантичному океані.

4. Північно-східний Сибір (і півострів Камчатка).

Сибір – одна з найбільших частин Росії, яка покриває приблизно 70% території Країни. Тим не менш, тут проживають всього 30% її населення. Фактично, більша частина населення в Сибіру так чи інакше пов’язана з видобутком нафти.

3. Ганкар Пунсум.

Гори Ганкар Пунсум розташувалися нагорі списку найвищих гір у світі. На кордонах Тибету, Китаю та Бутану, ці великі висоти мало досліджені як з причини відстані, так і через політичні, соціальні, і духовні проблеми між трьома країнами.

2. Антарктида.

Антарктида часто описується, як найбільше у світі скупчення льоду, важко доступне для вчених. Останнім часом дослідження Антарктики стали більш інтенсивними, так як з глобальним потеплінням з’явилася можливість перебувати тут протягом більш тривалих періодів.

1. Маріанська западина.

Ця область є найбільш незвіданою у світі. Глибока морська западина, Маріанський жолоб розташований близько Гуама і Маріанських островів. Лише в 2011 ВМС США відобразили рельєф Маріанської западини з гідрографічного корабля, використовуючи багатопроменевий ехолот.

vsviti.com.ua