ТОП-5 видів відпочинку на Дністрі


Якщо відпочинок на Дністрі не асоціюється із нічим особливим, мабуть, ви не розглянули всі варіанти. Водні розваги, захопливі пейзажі і засмага як після моря.

Круїз

Фото: Дністер-Круїз
Дністер-Круїз

Тури на теплоходах пропонують не тільки риболовлю, купання, казкові пейзажі навколо, але й цікаві, пізнавальні екскурсії замками, що розташовані на берегах Дністра, — Раковецьким, Чернелицьким, Хотинською фортецею. Близькість до природи, однак, не передбачає відмову від зручностей цивілізації. У таких теплоходах вам запропонують комфортне проживання у каютах, смачну кухню і навіть wi-fi!

Середня вартість круїзу (для 10 осіб за добу) становить 7-8 тис. грн, пише Versal

Похід з палатками

Непогана альтернатива походів у гори, такий собі «екстрим для лінивих». Життя просто неба, польова кухня, купання і риболовля. Саме той варіант, коли буде доречно взяти із собою друга, який вміє грати на гітарі: небо над Дністром таке зоряне;)

Фото: Бакота
Бакота

Де можна отаборитися:

с. Бакота (Хмельницька обл.): 55 км від залізничної станції Кам’янця-Подільського.

с. Долина (Тлумацький р-н, Івано-Франківська обл.): 50 км від обласного центру.

Рафтинг

Фото: Рафтинг на Дністрі
Рафтинг на Дністрі

Сплав на каное, байдарках, катамаранах з головою «занурить» вас у красу дністровських берегів. Організатори зазвичай пропонують також зупинки на обід, купання, відвідання цікавих місць (водоспадів, печер, руїн замків, залишків фортечних мурів).

Орієнтовна вартість — 450 грн з особи.

База відпочинку

Саме так. Комфортабельні котеджі є не тільки у Карпатах, але й на узбережжі Дністра. Особливо такий вид відпочинку припаде до душі тим, у кого є діти. Окрім проживання, вілли пропонують різноманітні водні розваги: катання на водних лижах, «таблетці», катамарані, гідроциклі. Майже, як на морі!

Середня вартість проживання з людини за добу: 500 грн.

Фото: Відпочинок на Дністрі
Відпочинок на Дністрі

Дитячий табір

Окрім традиційних таборів, дітей від 10 до 14 років запрошують також у мандрівку на катамаранах і байдарках, де вони не тільки розважатимуться, але й навчаться основ туризму.

Приблизна вартість подорожі: 1000 грн (за 5 днів).

Фото: Відпочинок з дітьми на Дністрі

Відпочинок з дітьми на Дністрі