Треба рятувати економіку, - Олександр Сич закликає послабити воєнний стан для Прикарпаття


Потрібно стимулювати розвиток української економіки в тилових регіонах. На цьому наголосив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич під час наради з головами райдержадміністрацій і територіальних громад області.

З уваги на присутність на нараді народних депутатів України, очільник обласної ради звернувся до них з пропозицією ініціювати перед Президентом України та Кабінетом Міністрів України послаблення обмежень для тилових областей.

"Суть полягає в тому, щоби при черговому продовженні воєнного стану не вводити його тотально по всій Україні. Адже тилові регіони зобов’язані функціонувати. Нині вони є, хай і мінімальним, але підпертям української економіки. Тому вони повинні якомога повноцінніше функціонувати. Принаймні в регіонах, що є віддалені від театру бойових дій, можна ввести надзвичайний стан й це вже створить кращі можливості для розвитку економічного життя й функціонування ринкових механізмів", - акцентував Олександр Сич.

В ході наради також було обговорено питання розміщення і забезпечення прав внутрішньо перемішених осіб на території області, роботу з учасниками бойових дій і родинами загиблих під час військової агресії російської федерації проти України, роботу економіки області в умовах воєнного стану та виклики для суб'єктів господарювання у зв’язку з логістичними обмеженнями та проведення весняно-польових робіт в області.

Нагадаємо, також голови громад під час наради закликали зробити окрему чергу на АЗС для автобусів, медиків та аварійних служб.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!