Тривалість відключень світла може збільшитись через ремонт енергоблоку АЕС


Найближчими днями "Енергоатом" виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник на одній із АЕС країни. Через це тривалість відключень електрики може збільшитись.

Про це повідомили у пресслужбі "Енергоатому".

"Найближчими днями Енергоатом виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись. Але, з іншого боку, саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії", - йдеться у повідомленні.

За словами в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, цього року Компанія, як і торік, з випередженням графіка максимально швидко та якісно проводить планово-попереджувальні ремонти енергоблоків АЕС.

Цього року ремонти проводять на 8-ми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять. Роботи виконуються за графіком ремонтної кампанії, який погоджений Укренерго. Графік складений оптимально та враховує всю складність ситуації з енергопостачанням. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!