У Бельгії поліція водометами та газом розганяла тисячі людей, що прийшли на фейкову вечірку


У Брюсселі спалахнули сутички між правоохоронцями та людьми, які прийшли у міський парк на вечірку, яка виявилася першоквітневим жартом організаторів.

Про це пише Reuters, передає Громадське.

Так, за даними місцевої поліції, вечірку вирішили відвідати приблизно 2 тисячі людей. Оголошення про захід оприлюднили у Facebook. Нею зацікавилися більш як 50 тисяч людей, а понад 18 тисяч із них зазначили, що прийдуть.

Організатори анонсували багато ді-джеїв, співака і продюсера Кельвіна Гарріса, а також одноразове возз'єднання французького гурту Daft Punk, який у лютому оголосив про завершення свого існування.

І хоча організатори ще за кілька днів до заходу оголосили, що це всього лиш першоквітневий жарт, частина людей попри карантинні обмеження все ж прийшла.

Щоб розігнати людей, на місце події прибули сотні правоохоронців. Їм довелося використати водомети та сльозогінний газ, однак деякі прихильники фейкової вечірки почали кидати пляшки та каміння у вантажівки з водометами, унаслідок чого розпочалися сутички.

Видання RTBF із посиланням на поліцію пише, що під час сутичок дістали поранення щонайменше 26 правоохоронців та 6 учасників заходу, заарештовано 22 людини. Також бельгійська прокуратура розпочала пошуки людини, яка оприлюднила оголошення про цю фейкову вечірку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!