У Боднарові каналізаційні стоки течуть у річку Луква. Екоінспекція звернулася до поліції


У селі Боднарів Калуської громади екоінспекція виявила, що каналізаційні стоки течуть у місцеву річку Луква. Державна екологічна інспекція Карпатського округу звернулася до поліції, аби ті знайшли винуватців.

Про це йдеться у повідомленні на facebook-сторінці інспекції.

"Під час обстеження прибережної смуги р. Луква на території села Боднарів, було виявлено випуск каналізаційних стічних вод від очисних споруд у р. Луква. Відібрано проби стічних вод. За результатами лабораторних досліджень стічних вод встановлено, що у річку потрапляють стічні води із значним вмістом забруднюючих речовин: амоній – 55,17 мг/дм3, ХСК - 226 мг/дм3 , нітрити – 0,13 мг/дм3 , фосфати - 15,62 мг/дм3, завислі речовини - 33 мг/дм3, сухий залишок – 581 мг/дм3", - зазначається у повідомленні.

В екоінспекції додали, що викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції, аби ті зафіксували порушення та встановили винуватців.

"Вищезазначені факти, свідчать про порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме ч.1 ст. 70 Водного кодексу України. Адже забруднення р. Луква загрожує навколишньому природному середовищу та створює небезпеку життю і здоров’ю людей. На місце події працівниками Інспекції викликано слідчо-оперативну групу поліції для фіксації даного порушення та проведення оперативно-розшукових дій. Повідомлення про злочин в порядку ст. 214 КПК України скеровано до ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної прокуратури", - наголосили в інспекції.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!