У Долині п'яний водій запропонував поліцейським хабар у тисячу злотих та отримав кримінал


У Долині поліція зупинила чоловіка за порушення ПДР. Він виявився п'яним та вирішив відкупитися від відповідальності - запропонував 1000 злотих хабара.

Натомість поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала спробу підкупу. Про це повідомили у ГУНП області.

"Минулих вихідних опівночі під час нагляду за безпекою дорожнього руху співробітники долинської поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль «Skoda Octavia».За кермом перебував мешканець Княжолуки. У ході спілкування з 40-річним водієм, поліцейські помітили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці запропонували порушнику пройти огляд у встановленому законом порядку на стан сп’яніння, проте він відмовився. Натомість порушник запропонував поліцейським «відкупні» у 1000 польських злотих, за непритягнення до відповідальності. Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії. Проте попередження він проігнорував та поклав хабар у салон службового автомобіля гроші", - йдеться у повідомленні.

У поліції додають, що наразі слідчі розпочали кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. За таке правопорушення чоловіку загрожує максимальне покарання до 4 років позбавлення волі.

Окрім того, чоловік отримав протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!