У Франківську пройде благодійний аукціон для допомоги ЗСУ. Які лоти виставлені


30 вересня в Івано-Франківську відбудеться благодійний аукціон на підтримку Збройних сил України, ініційований головою обласної військової адміністрації.

«Наші Захисники та Захисниці проявляють неабияку мужність і героїзм, боронячи нашу рідну землю від ворога. Їхнім незламним духом, хоробрістю та самопожертвою захоплюється уся світова спільнота. Сьогодні нашим беззаперечним обов’язком є їхня підтримка та всебічна допомога. Тому мною було ініційовано проведення благодійного аукціону, виручені кошти з якого будуть спрямовані на потреби бійців Збройних сил України. Наші воїни впевнено йдуть до Перемоги! Допоможемо їм здолати ворога і очистити землю від російської орди!», – наголошує Світлана Онищук.

Допомогти прикарпатським бійцям можна також, перерахувавши кошти на спеціальний благодійний рахунок, вказаний нижче.

Деталі щодо участі в аукціоні дізнавайтеся за номером телефону 097 40 40 993.

Реквізити для зарахування благодійних внесків для Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

Усі лоти, які не будуть продані під час аукціону, будуть реалізовані під час виставок-ярмарків та інших благодійних аукціонів, які проводитимуться для підтримки Збройних сил України.

Карта карпатського регіону «Микуличин»

видавництва Варшава, датована 1933 роком, так званий міжвоєнний період. Надана антикварним магазином RETRO ART.


Картина «Натюрморт»

Автор Василь Люлька (м. Косів) Український, майстер декоративно-прикладного мистецтва, член Міжнародної асоціації художників України. Живе і працює у місті Косові. Майстер винайшов і запатентував «технологію живопису природними матеріалами», в якій використовує березову кору, мох, листя кукурудзи, винограду, лопуха, пелюсток троянд. Василь Люлька мав персональні виставки в Івано-Франківську, Косові, на Міжнародному гуцульському фестивалі.


Картина «Портрет дівчини»

Автор Іван Лобода – заслужений художник УССР. Один з кращих портретистів другої половини ХХ століття. Картина надана антикварним магазином RETRO ART.


 

Картина «Гірський потічок»

Художник Богдан Бринський – член Національної спілки художників України, лауреат міжнародних та всеукраїнських виставок. Твори Б. Бринського знаходяться в Івано-Франківському художньому музеї, Львівському національному музеї українського мистецтва, а також в приватних колекціях України та закордоном. Живе і працює в Івано-Франківську.


Значок «Революція Гідності»

Наданий матір’ю загиблого на Майдані Героя України Романа Гурика.


Ікона «Боже Милосердя»

Художник Любомир Городівський, полотно, олія.


 

Сумка шкіряна жіноча

Робота косівських майстрів.


 

Шкатулка (суха різьба)

Робота косівських майстрів.


Картина натюрморт «Яблука»

Художник Микола Качур – член Національної спілки художників України. Картина виконана на полотні олійними фарбами.


Виріб «Пам’ять»

Виготовлений з глини теракоти. Зроблений руками бійців під час проходження першого заїзду реабілітації. Присвячений пам’яті загиблих побратимів.


Фаянсова скульптура «Тіні забути предків» (Бойки)

Зроблена з фото 20-х років міста Калуш задля збереження української автентичності.


Фаянсова скульптура «Тіні забути предків» (Гуцульщина – костюм нареченої)

Зроблена з фото 20-х років міста Калуш задля збереження української автентичності


Футболка національної збірної команди України з футболу

З автографами Андрія Шевченка, Олександра Шовкопляса, Євгена Коноплянки, Олександра Зінченка.


 

Картина «Хвиля мирного Чорного моря»

Художник Юрій Пацан – почесний член Народної академії творчості інвалідів України (2003). Голова Київської обласної організації творчості інвалідів. Ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС II категорії. Учасник всеукраїнських та міжнародних виставок і фестивалів. 

Про лот розповідає представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в облдержадміністрації Микола Макар.


Вишиванка бренду українського одягу – етновбрання «Гаптувальня»

Лот представлений засновницею бренду Наталією Гергелюк. Навіть у період війни вишиванка підіймає патріотичний дух та надихає на перемогу.


 

Твір «Абстракція»

Художник Микола Тимків. Картина написана на полотні авторською технікою.


Найменший «Кобзар» – перша книга поетичних творів Тараса Шевченка (збірки) 6х9 см

Палітурка виготовлена з високоякісної тисненої шкіри з нанесенням позолоти, повністю ручна робота, книга має золотий зріз торців блоку, зручний твердий чохол зі шкіри, виготовлена в Україні.


Картина «Грошове дерево»

Копія відомої картини, оригінал знаходиться в Ратуші, свого часу її подарував митець Валентин Ткаченко. На ній представлені монети з п’ятнадцяти країн, які митець зібрав на оглядовому майданчику Ратуші.

Картина надана Івано-Франківським міським головою Русланом Марцінківим.


Косівська мальована кераміка

Косівська мальована кераміка у 2020 році занесена до списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини людства. Декоративні тарілки та посуд від майстрині, члена Національної спілки художників України Іванни Козак-Ділети виконані технікою гравіювання.


 

Аудіозапис спогадів ідеолога і провідника ОУН Ярослава Стецька

Лот запропонував голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.


Титанова квітка

Лот від ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахія Крижанівського. Унікальний виріб з титану виготовлений за допомогою новітніх технологій зварювання під керівництвом директора Інституту електрозварювання імені Євгена Патона Національної академії наук України Бориса Патона і подарований ІФТУНГ з нагоди 40-річного ювілею. Фото ІФТУНГ.


Фотографія Збіґнєва Бжезінського з дарчим підписом

Збіґнєв Бжезінський – відомий політолог, соціолог, радник з національної безпеки президента США Джиммі Картера, він – провідний геостратег США, автор найбільш резонансних політичних теорій і аналітичних прогнозів.

Надана директором Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Дмитром Дзвінчуком світлина була зроблена під час його особистого спілкування з політиком у 1992 році.


 

Ікона Пресвятої Трійці

Ікона виготовлена прикарпатськими майстрами у вигляді трьох ангелів за допомогою аплікації з соломи. Виготовлення з соломи є одним із найдавніших напрямків народної творчості. Такі вироби мають властивість довго зберігати насичений колір.

Ікона надана архієреєм Православної церкви України, Митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іосафом.


Картина «Літо в Карпатах»

Автор Володимир Бойків (м. Коломия) – художник-живописець, художник-архітектор, художник-дизайнер, майстер бетонопластики, лауреат обласної премії імені Ярослава Лукавецького, голова ГО «Міжнародна асоціація художників України». Творить в стилі реалістичного живопису, авангарду. Його роботи зберігаються в приватних колекціях України, Польщі, Нічеччини та інших країн. 


Серія тарілок від сім’ї Чомко

Серія тарілок із зображеннями відомих діячів ОУН і УПА надана батьками загиблого в АТО захисника України Ярослава Чомка.


Шкатулка (різьба по дереву) 

Різьба по дереву є одним із найдавніших видів декоративно-прикладного мистецтва Гуцульщини. Саме на Косівщині збереглися традиції цього ремесла. Представлена робота – це лише невелика частина багатої спадщини, що передається з покоління до покоління.


Сумочка з натуральної шкіри

Сумочка виготовлена з натуральної шкіри українського виробника «Світ шкіри» (м. Болехів) майстрами з Косівщини. Спочатку художник розробляє орнамент, потім виготовляють магнієву плиту – узор під форму сумки. А далі – процес нанесення малюнка на шкіру під температурою. Завдяки цьому орнаменти тримаються довгі роки і шкіра стає твердішою та міцнішою. Ця сумочка в блакитно-жовтому кольорі на підтримку української символіки. Автори сумки запевняють, що людина, яка носитиме цей аксесуар, буде завжи серцем і душею з Україною.


Гобелен-триптих «І думу вольную на волю»

Робота відомого прикарпатського митця Богдана Губаля. Бавовна, 2010р. Лот запропонував депутат Івано-Франківської обласної ради Ростислав Кукурудз.


Косівська гуцульська кераміка

Автор М. Гринюк. Косівські майстри наповнюють власну кераміку магічною силою народних звичаїв давніх часів.  Вони переконують, що така кераміка завжди даруватиме приємні емоції та хвилини щастя.


Картина від родини Савчаків 

Надана батьками загиблого захисника України, бійця-добровольця з Бурштина Вадима Савчака. Автор невідомий.

Представляє лот начальник відділу в Івано-Франківській області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець.


Колекція поштових марок, конвертів, листівок випущених із початку війни (всі 7 випусків і бонус)

У колекції представлені такі серії (марки, конверти гашені, картмаксимуми, блоки марок):

Серія «Русскій воєнний корабль іді ...»:

  • два блока марок W та F «Русскій воєнний корабль іді ...»;

  • два конверти першого дня з відміткою «Перший день» (тираж 20 тис. шт.) з погашеними марками W та F «Русскій воєнний корабль іді ...».

Серія «Русскій воєнний корабль ... ВСЬО!»:

  • два блоки марок W та F «Русскій воєнний корабль ... ВСЬО!»;

  • два конверти першого дня з відміткою «Перший день» (тираж 30 тис. шт.) з погашеними марками W та F «Русскій воєнний корабль ... ВСЬО!»;

  • листівка Картмаксимум «Русскій воєнний корабль іді ...» з маркою та купоном «Русскій воєнний корабль ... ВСЬО!», погашена штампом першого дня.

Серія «Українська мрія»:

  • блок марок U «Українська мрія»;

  • конверт першого дня з відміткою «Перший день» (тираж 30 тис. шт.) з погашеною маркою U «Українська мрія»;

  • конверт першого дня без відмітки «Перший день» (тираж 500 тис. шт.) з погашеною маркою U «Українська мрія»;

  • листівка Картмаксимум «2Українська мрія» з маркою U «Українська мрія», погашена штампом першого дня.

Серія «Доброго вечора ми з України!»:

  • два блоки марок W та M «Доброго вечора ми з України!»;

  • два конверти першого дня з відміткою «Перший день» (тираж 50 тис. шт.) з погашеними марками W та М «Доброго вечора ми з України!»;

  • два конверти першого дня (тираж 1 млн шт.) з погашеними марками W та М «Доброго вечора ми з України!»;

  • листівки Картмаксимум «Доброго вечора ми з України!» з погашеними марками W та М «Доброго вечора ми з України!».

Серія «ВІЛЬНІ! НЕЗЛАМНІ! НЕПЕРЕМОЖНІ!»:

  • блок з маркою «ВІЛЬНІ! НЕЗЛАМНІ! НЕПЕРЕМОЖНІ!»;

  • конверт першого дня з відміткою «Перший день» (тираж 100 тис. шт.) з погашеним блоком з маркою «ВІЛЬНІ! НЕЗЛАМНІ! НЕПЕРЕМОЖНІ!»;

  • конверт першого дня без відмітки «Перший день» (тираж 500 тис. шт.) з погашеним блоком з маркою «ВІЛЬНІ! НЕЗЛАМНІ! НЕПЕРЕМОЖНІ!».

Серія «Пес Патрон»:

  • блок марок F+8,00 «Пес Патрон»;

  • конверт першого дня з відміткою «Перший день» (тираж 70 тис. шт.) з погашеними марками F+8,00 «Пес Патрон»;

  • конверт першого дня (тираж 2 млн шт.) з погашеними марками блок марок F+8,00 «Пес Патрон»;

  • листівки Картмаксимум «Пес Патрон» з погашеними марками F+8,00 «Пес Патрон»;

  • конверт «Пес Патрон» формату А5 з з погашеними марками F+8,00 «Пес Патрон».

Серія «Ласкаво просимо до пекла!»:

  • погашений конверт «Ласкаво просимо до пекла!» перевідним штемпелем «Степан Бандера».

Бонус – погашений конверт з марками «Збройні сили України «Сухопутні війська».


Картина «Кришталева свіжість»

Автор Богдан Губаль. Папір, пастель. Художник Богдан Губаль – член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника; лауреат обласних, всеукраїнських та міжнародних премій, конкурсів, проектів.




Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!