У Франківську збирають книги для бібліотеки в деокупованій громаді на Херсонщині


В Івано-Франківську триває збір українських книг, які передадуть бібліотеці в в деокупованій громаді на Херсонщині. Приносити можна як нові, так і вживані книги у гарному стані.

Акцію проводять до 20 жовтня включно, про це повідомляють організатори. Збір книг запустили, аби підтримати деокуповану Кочубеївську громаду, що на Херсонщині. Російські окупанти завдали місцевій бібліотеці непоправної шкоди — тож так важливо допомогти херсонцям поповнити книжковий фонд та просувати українське. 

«Ми вирішили підтримати першу громаду Херсонщини, звільнену від російських загарбників у 2022 році — це село Орлове Кочубеївської громади. Успіхи місцевих вражають — до повномасштабного вторгнення у громаді писали грантові проєкти, знаходили донорів, відкрили модернізований ЦНАП та створили власний пункт первинної медичної допомоги. На жаль, їм першими довелося пізнати «руський мір» у 2022 році. Значних втрат зазнала місцева бібліотека — російські загарбники знищують все українське. Ми хочемо це виправити, і віримо у небайдужість франківців», — діляться у Гончаренко центрі. 

Наразі книги для Херсонщини збирають у трьох містах — Івано-Франківську, Києві та Харкові. Опісля 20 жовтня книжки відправлять на Херсонщину, де вони поповнять полиці Орловської бібліотеки. 

Приносити можна як нові, так і вживані книги у гарному стані. Головна умова — усі книги мають бути написані українською мовою. Збиратимуть їх у місцевому освітньо-культурному та волонтерському Гончаренко центрі, що на вулиці Незалежності, 113. Простір працює з понеділка по суботу з 13:00 до 19:00. Збір книг триватиме до 20 жовтня. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!