У Калуші муніципали звернулися в поліцію через цькування у соцмережах


9 червня на оперативній нараді у міськвиконкомі начальник відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Михайло Костельний поінформував про підсумки роботи муніципальних інспекторів за тиждень з 2 по 9 червня.

За словами Михайла Костельного,  працівники сектору охорони громадського порядку щоденно патрулюються вулиці міста.  Зокрема в останній тиждень п’ять  інспекторів брали участь у пошуку зниклої людини у Підгірках. 3 червня на автостанції на вул. Пушкіна інспектори з охорони громадського порядку брали участь у затриманні чоловіка, який в стані сп’яніння вчинив хуліганські дії — чіплявся до людей, нецензурно усіх обзивав і тому подібне.  Порушник на зауваження не реагував та вчинив спротив працівникам поліції. Хулігана затримали та доставили  у відділ поліції, — повідомив Михайло Костельний, інформують "Вікна".

Також за його словами, цього тижня було виявлено черговий факт зберігання фальсифікованого алкоголю на території ринку на вул. Стуса, який зафіксували на відео.

«Серед ринків найбільш проблемним є саме «п’ятачок». Наші профілактичні заходи дієві, але проблема залишається. Сподіваємося на більшу підтримку поліції, екіпажі якої, курсуючи повз ринок, навіть не зупиняються, щоб вийти і оцінити ситуацію. Мова йде про ранковий період, коли відсутні наші інспектори», — зазначив Михайло Костельний.

За його словами, в громадських місцях було виявлено і припинено 17 випадків розпивання алкоголю, 28 випадків торгівлі з рук, 3 випадки жебракування та 5 випадків куріння в громадських місцях. За порушення громадського порядку і перебування в нетверезому стані  в громадських місцях було зроблено 58 зауважень та проведено 60 профілактичних бесід. Також інспектори з охорони громадського порядку виїжджали в село Студінка на колективну скаргу щодо поведінки неповнолітньої особи, яка перебуває під домашнім арештом.

«Справа перебуває на контролі, вживаємо заходи у межах своїх повноважень», — повідомив керівник муніципальної інспекції.

У понеділок 7 червня було проведено спільний рейд з працівниками сектору ювенальної превенції  районного відділу поліції з метою виявлення негативних явищ серед неповнолітніх. Фактів грубих порушень громадського порядку неповнолітніми не зафіксували.

Щодо роботи інспекторів з благоустрою, то за тиждень на території міста ним було складено 18 приписів, 3 акти обстеження та один протокол про адміністративне правопорушення.

«Одним з приписів є припис власнику будівельного сміття у Підгірках, навпроти крамниці «Корона», — повідомив Михайло Костельний.

У п’ятницю, 4 червня, відбувся виїзд інспекторів з благоустрою в села Голинь, Пійло (за скаргою) та в Копанки — тут  склали протокол про адміністративне правопорушення. В селах скарги в основному пов’язані зі станом канав для водовідведення.

Інспектори з паркування за порушення правил стоянки і паркування, які були зафіксовані в режимі фото- і відеозйомки, за останній тиждень склали 65 адміністративних матеріалів.

«Ведемо один судовий процес з приводу оскарження протоколу про порушення правил паркування. Є факт відкритих погроз та цькування інспекторів так званим блогером через соціальні мережі за те, що його оштрафували за порушення правил паркування. Вживаються заходи, подана заява в органи поліції щодо порушення провадження щодо цієї особи», — повідомив Михайло Костельний.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!