У Києві відбувся Марш рівності. Після нього — акція противників ЛГБТ


У Києві після двох років перерви відбувся Марш рівності — вулицями міста з прапорами та плакатами пройшли понад пів тисячі людей.

Про це повідомляє hromadske.

Уся процесія тривала недовго — хода була близько 10 хвилин. Вона розпочалася навпроти будівлі «Укрінформу», учасники фактично змогли лише перейти дорогу.

До маршу долучилися активісти, військові, народні депутати та посли країн-партнерів, зокрема Великої Британії, Франції, Швеції тощо.

Віктор Пилипенко, бойовий медик та представник об'єднання «Українські ЛГБТ-військові за рівні права», закликав на марші надавати Україні зброю. Інші учасники скандували: «Змусьте росію заплатити», «путін — х*йло», «Озбройте Україну», «Бунтуй, кохай, права не віддавай».

Посол Великої Британії Мартін Гарріс зазначив, що питання захисту ЛГБТ-спільноти є частиною сфери захисту прав людини.

«Ми зараз поруч зі спільнотою ЛГБТ. Це частина прав людини. Дуже добре, що тут є військові-члени спільноти. Велика Британія тут та в усьому світі підтримує цю спільноту», — сказав він.

Посол Швеції в Україні додав, що захист прав людини є важливим для виконання Копенгагенських критеріїв.

Пилипенко зазначив, що питання безпеки на марші обговорювали з КМДА та правоохоронцями.

«Поліціянти, СБУ — вони всі захищають нас від російської агентури, яка гіпотетично може зробити провокації. Кому зараз вигідно зробити напад, що-небудь гидке, то це російській агентурі в першу чергу», — сказав він.

Згодом свою акцію почали представники правих організацій. Учасники маршу спустилися до метро, решту поліція закликала швидко поїхати з місця. Як повідомляє кореспондент hromadske, на місці чергує багато правоохоронців.

До колони правих організацій долучився, зокрема, Денис Нікітін — командир «Російського добровольчого корпусу», який воює на боці України.

«Сотні людей зібралися, приїхали ветерани з ампутацією. Що це значить? Українцям не все одно, військовим не все одно. Люди хочуть визначати державну політику, впливати на неї. Мають на це повне право. Особливо військові та ті, які захищали цю країну», — сказав Нікітін.

На зауваження про те, що серед військових також є представники ЛГБТ, той відповів: «Їх тисячі, а нас сотні тисяч. Чому меншість знову диктує свою волю більшості?».

Згодом колона рушила до майдану Незалежності. Там можна було побачити плакати: «Гей-паради на крові», «Я на війні не бачив цієї лівої х*йні» зі зображенням Леніна тощо. Низка учасників цієї акції мали закриті обличчя



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!