У вересні на Прикарпатті виявили понад 40 іноземців-нелегалів


За неповний вересень на Прикарпатті виявили 43 іноземців, кожен з яких притягнутий до адміністративної відповідальності і зобов’язаний виїхати з України самостійно або ж у примусовому порядку за рішенням суду.

Це, зокрема, стосується й 34-річного громадянина Федеративної Республіки Нігерії. Цього іноземця виявили в Івано-Франківську, а під час перевірки його документів виявилося, що в чоловіка немає жодних підстав для легального перебування в Україні, повідомляє Міграційна служба Івано-Франківської області.

За його словами, свого часу навчався у виші у Вінниці, але був відрахований. На батьківщину не повернувся, натомість періодично проживав то в Києві, то в інших містах України. Власне Івано-Франківськ залишиться в його українській історії останнім місцем подорожування. Згідно з рішенням суду щодо громадянина Нігерії застосують процедуру примусового видворення, а наразі його допроваджено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців терміном на 6 місяців.

Тим часом зобов’язання повернутися до країни походження оголошено 68-річному громадянинові Азербайджанської Республіки. Чоловік має покинути територію України через те, що порушив терміни перебування в нашій країні.

Операція під умовною назвою «Мігрант» триває. Міграційна служба області й надалі розраховує на сприяння та інформацію від небайдужих громадян стосовно того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям на території Івано-Франківщини.

Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в області (0342) 53-44-55 і (0342) 55-31-12, а також Facebook Messenger офіційної сторінки УДМС в області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!