У вихідні на Прикарпатті трапилось три ДТП. Є загиблий та травмована


За вихідні в області сталися одразу декілька дорожньо-транспортних пригод через необачних та нетверезих водіїв. Порушили ПДР і пішоходи.

Обставили всіх аварій встановлюють правоохоронці.

12 листопада близько 20 години аварія сталася в селі Угринів. Поліцейські з'ясували, що 33-річний водій автомобіля «Renault Trafic», проявив неуважність та здійснив наїзд на 56-річного чоловіка. Пішохід на момент аварії перебував на проїжджій частині без світловідбиваючих елементів на одязі. Він отримав численні травми, його госпіталізували до лікарні. Однак, врятувати не вдалося, потерпілий помер. Водія перевірили на стан сп'яніння - тверезий. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху» Кримінального кодексу України.

Ще дві дорожньо-транспортні пригоди сталися в Івано-Франківську. Близько 22 години, на вулиці Незалежності 49-ти річний водій автомобіля «Fiat Doblo» проявив неуважність та вчинив наїзд на 18-ти річну дівчину. Остання переходила проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході. У результаті аварії потерпілу доставлено до лікарні. Водій-тверезий. Розпочато досудове розслідування за за ч. 1 ст.286 Кримінального кодексу України.

А 23-ти річний водій BMW не впорався з керуванням та в’їхав у стіну будинку. Аварія сталася на вулиці Бандери. Патрульні перевірили керманича на стан сп’яніння. Результат – 1.73 проміле алкоголю в крові. Окрім цього, водій не мав полісу обов’язково страхування транспортного засобу. Одразу три адміністративні протоколи на водія склали патрульні поліцейські : за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвели до ДТП), за ч. 1 ст. 130 (Керування автомобілем у стані сп’яніння) та за ст. 126 (Керування транспортним засобом без відповідних документів) КУпАП.

Поліція закликає всіх учасників дорожнього руху дотримуватись ПДР.

"Нагадуємо пішоходам, використовуйте світловідбивачі на верхньому одязі в темну пору доби. Пам’ятайте, переходити дорогу можна лише у спеціально відведених для цього місцях та переконавшись, що це безпечно для усіх учасників дорожнього руху.Керманичам автомобілів, вантажівок, мотоциклів та мопедів, а також тим, хто використовує причепи, потрібно правильно вибирати режим роботи фар та інших світлових приладів.Оцінюйте дорожню обстановку, дотримуйтеся вимог щодо швидкості руху та дистанції між транспортними засобами. Не сідайте за кермо в стані сп'яніння",- кажуть в поліції.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!