Укрзалізниця запустила перший двоповерховий електропоїзд


30 грудня в Україні запустили перший двоповерховий електропотяг Skoda: він курсуватиме за маршрутом №747 Київ - Львів

Про це повідомляє пресцентр Укрзалізниці.

О 16:41 потяг вирушатиме з Києва, а о 00:45 прибуватиме до Львова. Він зупинятиметься, зокрема, на станціях  Вінниця, Хмельницький, Тернопіль.

Потяг  Skoda побудови 2012 року оновили, і тепер він обладнаний розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, відеоспостереженням, кондиціонерами, вентиляцією, пожежною сигналізацією та системою пожежогасіння, вакуумними туалетами.

Також в Укрзалізниці зауважили, що 30 грудня представлять нові СВ-вагони, з яких сформували склад поїзда №229 Київ - Ужгород.

"У цих вагонах враховано побажання пасажирів перенести пульт керування освітленням нижче для зручності пасажирів будь-якого зросту, а також змінено конструкції опускання столика, нижньої полиці та відкриття сміттєвих баків прихованою педаллю. Для пасажирів з порушеннями зору передбачено контрастну вхідну зону та додаткове освітлення сходів, підсвітку номерів купе", - зазначили в повідомленні.

В Укрзалізниці додали, що в наступних вагонах зроблять маркування шрифтом Брайля. Крім того, буде представлена оновлена зона відпочинку для пасажирів на Центральному залізничному вокзалі Києва - Business&Family Lounge by UZ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!