Усіх побутових споживачів відключать від об'єктів критичної інфраструктури — Держенергонагляд


В Україні оновлять перелік об'єктів, які не підлягають знеструмленню під час відключень світла. Зокрема, всіх побутових споживачів від'єднають від ліній живлення критичної інфраструктури.

Про це зазначив Голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За його словами, останнім часом у містах, де є велика кількість об’єктів критичної інфраструктури, більше відключень припадає саме на побутових споживачів. Тож завдання інвентаризації полягає в тому, щоб розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти. При цьому споживачів, які можуть бути задіяні у графіках погодинних відключень, приєднати до інших ліній.

«Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, мають бути від’єднані всі інші споживачі. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об’єктів», – пояснив він.

Також Руслан Слободян наголосив, що енергетики докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення об’єктів енергетики, що постраждали внаслідок ракетно-дронових атак. Але ушкодження надзвичайно великі – українська енергосистема втратила понад 9 ГВт високоманеврової генерації, які, вочевидь, не вдасться повністю відновити до зими. Тож українцям треба бути готовими до відключень і складної зими. «Обсяги відключень напряму залежатимуть від того, скільки об’єктів генерації вдасться відновити за цей час. Якщо вдасться пройти цей період у полегшеному режимі – це буде тільки плюс», – наголосив він. Також підкреслив, що енергетики готуються до різних сценаріїв.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!