В Долині хочуть суттєво підняти тарифи на воду


Комунальне підприємство «Водоканал»» Долинської міської ради хоче здійснити зміну діючих тарифів у 2021 році на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Про це повідомили на сторінці Долина - міська рада / Dolyna City Council, інформує Бліц-Інфо.

"КП «Водоканал» інформує про намір здійснити зміну тарифів на послуги в наступних розмірах (із урахуванням податку на додану вартість) для всіх споживачів на: централізоване водопостачання –28,26 грн за 1 куб. м (з ПДВ); централізоване водовідведення – 31,62 грн за 1 куб. м (з ПДВ). Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення розраховані згідно постанови Кабінету Міністрів України № 869 від 01.06.2011 року. Структура тарифу на послуги централізованого водопостачання та централізоване водовідведення КП «Водоканал»Долинської міської ради на 2021 рік.

Немає опису світлини.

Діючі тарифи на 01.06.2021р. складають:

для населення:

- централізоване водопостачання – 13,90 грн./м3 з ПДВ;

- централізоване водовідведення – 5,80 грн/м3 з ПДВ;

для бюджетних установ та інших споживачів:

централізоване водопостачання – 22.00 грн./м3 з ПДВ;

- централізоване водовідведення – 50.00грн/м3 з ПДВ;

"На сьогоднішній день, для населення діють тарифи з централізованого водопостачання та водовідведення, які були встановлені рішенням Долинської районної ради від 29.03.2018 р. № 527-27/2018. Рівень відшкодування фактичної вартості послуг централізованого водопостачання встановленими тарифами для населення становить 57,6 %, водовідведення - 27,3 %", - пояснюють у Водоканалі.

У Водоканалі кажуть, що необхідність перегляду та встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зумовлена:

- зростанням вартості електроенергії на 12%. Планові витрати на електроенергію, розраховані на базі тарифів квітня місяця 2021 року з урахуванням індексу цін виробника промислової продукції.. Питома вага у її структурі тарифу на водопостачання становить 30%, на водовідведення 16,7 %.;

- зростанням витрат на оплату праці - збільшилася мінімальна заробітна плата відповідно до Закону України «Про державний бюджет на 2021 рік» з 01 січня 2021р її розмір становить 6000 грн/місяць та збільшився прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01.01.2021р. -2270 грн. на місяць. У діючих тарифах фонд оплати праці розраховано виходячи із прожиткового мінімуму для працездатних осіб 2102 грн. та мінімальної заробітної плати 4723 грн. Заробітна плата врахована до тарифів в установленому порядку із забезпеченням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та інших гарантій з оплати праці, передбачених законодавством, з урахуванням положень генеральної та галузевої угод, колективного договору підприємства. Фонд оплати праці займає найбільшу питому вагу 56,9% у структурі витрат; - пропорційно до росту рівня заробітної плати збільшились також відрахування на соціальні заходи;

- збільшилися витрати пов’язані зі сплатою податків, зборів та інших передбачених законодавством обов’язкових платежів, також зросли ціни на реактиви, реагенти, паливно-мастильні матеріали, запчастини, спецодяг, матеріали та інші матеріальні ресурси, а база до розрахунків даних інших витрат в діючому тарифі на централізоване водопостачання - фактичні дані 2009 року. Враховано обігові кошти за рахунок планованого прибутку у розмірі 1,8% повної планованої собівартості: 652,8тис. грн. Ці кошти будуть спрямовуватись підприємством на фінансування непередбачених витрат, пов’язаних з поточним ремонтом та інші витрати.

"Приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою. Загальний розмір та рівень підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення наведено в таблиці 2. Нагадаємо, що населення з низьким рівнем доходів має право оформити субсидію, що зменшить навантаження на сімейний бюджет. Матеріали з розрахунками тарифів надані на розгляд Долинській міській раді", - кажуть у пресслужбі підприємства.

Немає опису.

 

Пропозиції та зауваження щодо даного питання від фізичних, юридичних осіб, їх об’єднань приймаються у письмовій формі протягом 14 календарних днів з наступного дня після публікації в засобах масової інформації за адресою м. Долина, вул. Б. Хмельницького, 57, приймальня та Долинська міська рада пр.Незалежності 5 ».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!