В Івано-Франківську будівництво нових дитсадків гальмує брак грошей


Проблему нестачі місць у дитячих садках Івано-Франківська можна вирішити тільки будівництвом нових.

Таку думку в розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» висловила начальник міського управління освіти і науки Наталя Микула.

«На сьогодні практично всі приміщення діючих дошкільно-навчальних закладів заповнені на 120%. Та все ж всім діткам місць не вистачає. Сьогодні багато говорять про повернення колишніх приміщень дитсадків. Та насправді з 33 ДНЗ комунальної власності тільки 6 використовуються не за призначення. І частина сьогодні вже не може бути садками, бо їхні території забудовані. Реально розглядати питання повернення приміщень на Бандери 10А, де зараз наше управління освіти  та на Набережній 34 Б, де знаходяться дитячий обласний притулок, міський центр зайнятості та обласна екологічна станція. Та, можливо, доцільніше використати ці кошти на будівництво нового ДНЗ, за новими енергозберігаючими технологіями  та з басейном», - каже Наталя Петрівна.

За словами головної освітянки міста, управлінням освіти виготовлено проектно-кошторисну документацію для побудови дошкільних навчальних закладів у районах Хіміків-Тролейбусна та Каскад.

«Тепер час за фінансуванням. Також хочу зазначити, що ведеться і практично вже на стадії завершення будівництво дитсадка в селі Вовчинець. Це буде один із зразкових дошкільних закладів, адже будується за останніми технологіями, проектом, басейном. Ведеться будівництво навчального закладу в селі Хриплин. Крім того, у всіх приміських селах – Крихівцях, Угорниках, Микитинцях вже виготовлена проектно-кошторисна документація на побудову дошкільних навчальних закладів», - наголошує Наталя Петрівна.

Пані Микула зауважує, що найбільшим проблемним питанням залишаються гроші. І тільки при відповідному фінансуванні можна розпочинати будівельні роботи.