В Івано-Франківську до 15 років за ґратами засудили заступницю голови уряду «лнр»


Івано-Франківський суд визнав мешканку Луганська винною у державній зраді та колабораційній діяльності. Її засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори Івано-Франківської області в суді довели, що засуджена перейшла на бік ворога під час збройного конфлікту та здійснює підривну діяльність проти України. 

Мешканка Луганська обіймає посаду «заступниці голови уряду лнр» з липня 2023 року.

В окупаційному уряді вона відповідає за економіку, фінанси, майнові та земельні питання, є куратором трьох т.зв. «міністерств». 

Зрадниця займається впровадженням законодавства рф та зміцненням контролю держави-агресора над економічними процесами в Луганській області.   Зокрема, переводить захоплені українські підприємства у підпорядкування міністерства будівництва та комунального господарства рф.

Робить це під виглядом входження українських промислових гігантів до так званої «вільної економічної зони», яку держава-агресор запровадила на окупованих територіях. 

Таким чином фігурантка перевела в російське підпорядкування «Алчевський металургійний завод», «Стаханівський завод феросплавів» та «Луганський завод трубопровідної арматури «Маршал».

Крім того, вона налагоджує зв’язки зі суб’єктами російської федерації та російськими адміністраціями в окупованих українських регіонах, веде активну пропаганду на підтримку рішень і дій держави-агресора.

За матеріалами СБУ суд визнав фігурантку винною в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 15  років тюрми з конфіскацією усього майна. 

Оскільки фігурантка переховується на непідконтрольній території, строк відбування покарання їй обчислюватиметься з моменту затримання.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!