В Івано-Франківську розповіли як побороти ректора-корупціонера


Сьогодні, 29 жовтня в Івано-Франківську Всеукраїнська молодіжна організація «Студентське братство» яка здійснює антикорупційний проект «Ні! Корупції в медичних вишах!» провела презентацію майстер-класу «Як побороти ректора-корупціонера».

Член правління «Студентського братство» Уляна Ковальчук розповіла, що учасники моніторингу, здійснюючи громадську експертизу, опрацювали сотні сторінок документів МОЗ та звіти усіх без виключення медичних вишів у сфері антикорупційної діяльності, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Нам вже двічі вдалося ініціювати порушення кримінальних справ та відсторонити корумпованих керівників столичного мед університету, а також ініціювати перевірку вишу яку очолював міністр охорони здоров’я Квіташвілі», - зазначила активістка.

Відтак активісти «Студентського братства» відправилися до Івано-Франківського медичного університету для того щоб розповісти студентам як боротися з корупцією у виші, виявити такі порушення як плагіат в дисертаціях членів ректорату, протизаконне влаштування родичів чи люстрованих чиновників, крадіжки коштів на тендерах і закупівлях, завищена ціна на харчування в їдальнях. А також як в таких випадках залучати центральні органи влади, депутатів та правоохоронців, ініціювати перевірки і порушення кримінальних справ, як опломбувати об’єкти незаконної торгівлі тощо.