В Івано-Франківську відбулося позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС


10 серпня в приміщенні кризового центру Управління ДСНС в Івано-Франківській області відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Івано-Франківської ОДА Володимира Стебницького.

На засіданні були  також присутні  начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький та керівники ряду служб і відомств області.

На порядок денний  винесено  кілька важливих питань. Перше стосувалося ходу ліквідації лісових пожеж на території Долинського та Рожнятівського районів Івано-Франківської області, друге – вжиття додаткових заходів щодо протидії пожежам у природних екосистемах. Наступним питанням було обмеження руху великогабаритного автотранспорту на автомобільних дорогах загального користування області в період підвищеної температури повітря.

В ході роботи наради також йшлося і про специфіку гасіння пожеж в природних екосистемах області. Перший заступник начальника Управління ДСНС в області  полковник служби цивільного захисту  Ігор Оксентюк, виступаючи перед присутніми, звернув увагу на основні фактори, що ускладнюють гасіння: несприятливі кліматичні умови, складний рельєф, висока швидкість поширення вогню, сильне задимлення, великі відстані до водойм – всі вони роблять гасіння лісових пожеж  економічно затратними і такими, що вимагають значних людських ресурсів. 

На даний час ситуація знаходиться під контролем Управління ДСНС в Івано-Франківській області.