В Івано-Франківську запустили безоплатні онлайн-курси ПДР для дітей


Мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр запустила онлайн-курс з правил дорожнього руху для дітей та підлітків. Навчання проводитимуть викладачі із багаторічним досвідом, а студентів курсу навчатимуть основ поводження на дорозі та надання першої домедичної допомоги.

Як зазначає директорка центру Вікторія Захарова, заняття проводитимуть одразу для двох груп: для дітей віком від 11 та від 14 років. 

«Діти та підлітки — це велосипедисти, скейтбордисти, скутеристи, любителі різного роду електротранспорту, гіроскутерів, моноколіс, електросамокатів і так далі. Вони активні учасники дорожнього руху, проте часто не знають навіть елементарних правил, яких слід дотримуватися на дорозі. Ми хочемо це виправити — тож запустили онлайн-курс, який можна пройти з будь-якої точки світу. На курсі не буде нудної теорії — лише інтерактивні вправи та багато практики», — ділиться Вікторія Захарова. 

На курсі учасники віком від 11 років вивчатимуть основи ПДР з фокусом на правила для пішоходів та власників велосипедів. Крім цього, їм розкажуть про надання першої медичної допомоги та проведуть практичний інструктаж із порятунку життя в екстрених ситуаціях. 

Підлітки віком від 14 років вивчатимуть базові правила дорожнього руху, а також основні правила користування транспортними засобами. Їм також розкажуть, як надавати першу домедичну допомогу в надзвичайних ситуаціях. 

Заняття проводитиме сертифікована викладачка курсів з правил дорожнього руху. Тренерка має педагогічну та юридичну освіту, значний досвід роботи в правоохоронній системі, зокрема у ювенальній поліції. 

Навчання розпочнеться після 24 червня, а для участі достатньо заповнити коротку форму за цим посиланням. 

«Віримо, що цей курс допоможе дітям в дорослому житті бути обізнаними у своїх обов’язках та правах як учасника дорожнього руху, дотримуватися ПДР під час керування транспортним засобом, вміти надати допомогу у разі ДТП та бути більш відповідальними на дорозі», — додають організатори. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!