В Івано-Франківську затанцюють проти наркотиків


В п’ятницю, 30 серпня на Вічевому майдані Івано-Франківська глядачі та перехожі зможуть побачити грандіозний танцювальний флешмоб.

Танцювальне шоу відбуватиметься у рамках іміджево-профілактичної акції «Прикарпаття проти наркотиків!», організованої правоохоронцями, -повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

За словами постановника танцю, івано-франківського хореографа Ярослава Бабчука,  у ньому прийме участь 190 молодих людей, вік наймолодшого – 2 роки 8 місяців.

«Безпосередньо в танцювальній постановці прийме участь близько 100 чоловік. Танець буде зосереджений на тематиці даної проблеми – вживанні наркотиків. За сюжетом постановки задумано пробудити свідомість людей, який живе своїм життям і здебільшого не хоче помічати те що відбувається навколо. Не хоче помічати тих людей, які попали у полон наркотиків. І навіть коли помічає, то цурається цих людей. Завдяки найменшому учаснику ми хочемо показати ту свідому ланку нашого соціуму, яка буде закликати помічати цих людей та старатись їм допомогти. Кожен тим, що він може», - пояснив Ярослав Бабчук.

За словами Бабчука, на участь у флешмобі людей збирали через соцмережі.

Начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області Алла Лемчак зазначає, що серед учасників танцювального флешмобу також є й наркозалежні. Хоча прізвищ не називає. Каже, що не варто відокремлювати цих людей від соціуму.