В Одесі 18-річний хлопець пограбував жінку, аби у майбутньому уникнути мобілізації через судимість


В Одесі 18-річний хлопець пограбував жінку 45-річну жінку. Поліцейським, які його затримали, він пояснив, що зробив це для того, аби у майбутньому уникнути мобілізації через судимість.

Наразі хлопцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 10 років за ґратами.  Про це повідомляють у ГУНП Одеської області.

"Подія сталася у Приморському районі міста на вулиці Леонтовича. Молодик помітив жінку з гаманцем у руках, яка вийшла з магазину, і пішов за нею. Дочекавшись слушного моменту, зловмисник вирвав з рук містянки майно та побіг у бік вулиці Канатної. А вже там сів на громадський транспорт і поїхав додому у Пересипський район. Завданий громадянці майновий збиток склав майже 13 тис. грн. 45-річна потерпіла звернулася по допомогу до відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1. Поліцейські оперативно встановили особу зловмисника та розшукали його. Ним виявився 18-річний містянин", - зазначають у поліції.

Хлопець не заперечував своєї причетності до скоєного та зізнався, що гаманець разом із грошима, документами, навушниками та мобільним телефоном він викинув. Пояснив, що майно йому не було потрібне, він розраховував на те, що з судимістю за кримінальне правопорушення у майбутньому уникне мобілізації.

«Ми зібрали достатню кількість доказів і під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, а саме у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану. Юнакові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Місцезнаходження викраденого майна ми будемо встановлювати в ході слідства», - повідомила слідча територіального підрозділу поліції Ольга Лаврищук.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!