Вартість пластикових вікон: що на неї впливає


Металопластикові вікна поступово витіснили звичні дерев'яні моделі, і наразі вони практично є лідером на сучасному ринку. Їх встановлюють у житлових будинках, комерційних приміщеннях, торгових центрах та інших будівлях.

На сайті https://vikna.ua/ можна ознайомитися з усіма варіантами профільних систем. Ціна пластикових вікон формується з декількох складових. Важливо знати про них, аби розуміти, за що платите під час покупки.

ПВХ-профіль

Профіль являє собою один із головних елементів готової конструкції. Його виготовляють з полівінілхлориду і додатково армують спеціальними металевими вставками для більшої жорсткості. Усередині профіль поділений на камери спеціальними перегородками. Це підсилює його теплоізоляційні властивості. Профіль класифікують на три типи залежно від кількості перегородок і товщини його зовнішніх стінок:

·      тип А — 2,5–2,8 мм;

·       тип В — 2–2,5 мм;

·       тип С — найтонші стінки профілю, товщина яких не регламентується. Профіль класу C завжди дешевший.

Зверніть увагу: чим товщі стінки профілю і чим більше всередині нього камер, тим дорожчим буде вікно. Частка профілю від кінцевої ціни готової конструкції становить приблизно 15 %.

Склопакет

У сучасних пластикових вікнах використовують два і більше склопакетів, які створюють одну камеру, дві й більше (залежно від кількості скла). Чим більше камер, тим теплішим буде вікно. Важливо знати, що на заводі камери між склами заповнюють криптоном або аргоном. У цих газів теплопровідність в рази нижча, ніж у повітря. До того ж багатокамерні вікна, заповнені криптоном або аргоном, збільшують шумоізоляцію. Звідси і завищена ціна готового вікна.

Крім стандартного скла для вікон використовують такі:

·       триплекс — ударостійкий матеріал, який навіть якщо розбивається, розсипається на дрібні округлі камінці;

·       скло з енергозберігальною плівкою;

·       тоноване скло;

·       самоочищувальне скло;

·       смарт-скло, що змінює ступінь затемнення залежно від інтенсивності денного світла.

Склопакет становить від 40 % до 60 % ціни готової конструкції.

Фурнітура

Якість і надійність фурнітури також впливає на підсумкову вартість вікна. Бажано вибирати надійну, міцну фурнітуру від перевірених виробників. Від її якості залежить довговічність і працездатність склопакета в цілому.

Крім того, на підсумкову вартість конструкції вплине конфігурація вікна — навстіж, глухе, відкидне, з функцією мікропровітрювання, москітними сітками, відливами, підвіконнями і косяками. Чим більша кількість рухливих стулок у вікна, тим дорожчим воно буде.

Додаткові фішки

На вартість готового товару впливає і форма вікна. Прямокутна і квадратна вважаються стандартними. Якщо ж потрібні радіусні форми, це здорожує готову конструкцію. Вплине на ціну і відтінок профілю. Стандартний і найдешевший — білий варіант. Ламінування під дерево додає до підсумкової ціни приблизно 10 %.

Де ліпше замовити хороші вікна

Компанія Vikna.ua — перевірений постачальник надійних і якісних металопластикових вікон у Києві та по всій Україні. Експерти компанії допоможуть підібрати оптимальний варіант готової конструкції відповідно до технічних характеристик і параметрів приміщення. Результат вас потішить — вікно збереже тепло і забезпечить надійну шумоізоляцію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!