Василь Чуднов вручив отцеві Софрону Мудрому Орден "За заслуги" ІІ ступеня


Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов вручив у неділю Орден «За заслуги» ІІ ступеня єпископу-емериту Івано-Франківської архієпархії Української Греко-католицької Церкви, Ректору Івано-Франківської теологічної академії отцеві Софрону Мудрому.

Високою державною нагородою отця Софрона нагородив Президент України Віктор Янукович своїм Указом № 655 від 30 листопада за, як зазначається у тексті Указу, значний особистий внесок у розвиток духовного життя України, багатолітню душпастирську діяльність і з нагоди 90-літнього ювілею.

Високу державну нагороду очільник облдержадміністрації вручив відомому на Прикарпатті, в Україні і світі релігійному діячеві час урочистостей з нагоди його 90-ліття.

«Ви знаєте, я гордий з того, - відзначив В.Чуднов у своєму вітальному слові, - що мені випало нагороджувати такого чоловіка». Зі слів Василя Михайловича, Галичина подарувала світові чимало відомих людей, але особливе місце в історії Галичини, України в цілому, в історії Християнської Церкви обіймає постать Софрона Мудрого, який є і залишається зразком життєвої мудрості і патріотизму для багатьох.

Голова облдержадміністрації побажав ювіляру-орденоносцю міцного здоров’я, благодаті та невичерпних життєвих сил.

Участь у церемонії нагородження взяли Блаженніший Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав, папський нунцій Томас Галліксон, архієпископ Івано-Франківський владика Володимир, ієрархи Церкви.