Важливі характеристики шезлонгів для дітей


Для того, щоб мами менше втомлювалися при догляді за дитиною, виробники пропонують безліч функціональних пристроїв.

Одним з них є шезлонг для дітей, що дозволяє укачати дитину або комфортно розмістити її, коли мама готує обід. Подібні вироби відрізняються за багатьма параметрами. Пропонуємо розібратися, які характеристики заслуговують на увагу насамперед.

Конструктивні особливості

Важливий параметр, що визначає зручність та порядок користування виробом. Відрізняються за виконанням опор, що входять до складу шезлонгу. Кожен різновид має свої особливості, які треба обов'язково враховувати. Виділяють:

1. З нерухомою опорою, у яких основа та сидіння з'єднані між собою. Останнє дозволяє зміну нахилу спинки, але залишається нерухомим під час використання. Ніжки часто мають невелику жорсткість, що дозволяє дорослому трохи заколисувати малюка за рахунок застосування м'язової сили.

2. Шезлонги-гойдалки, що мають великі габарити, статичну основу та спеціальний механізм, що забезпечує розгойдування малюка. Для уникнення падіння дитини передбачаються спеціальні ремені безпеки. Положення спинки регулюється.

3. Шезлонги-трансформери. Вироби із розширеним функціоналом. При необхідності користувач може легко трансформувати його в гойдалку, колиску, стільчик для годування або перенесення. Це значно продовжує період користування та дозволяє відмовитися від купівлі додаткового виробу з потрібним функціоналом.

Немає опису.

Механізм захитування

Якщо вибір зроблений на користь шезлонга-гойдалки, варто звернути увагу на рухи, що здійснюються ним. Залежно від встановленого механізму розгойдування може бути:

- бічним;

- вперед-назад;

- довкола осі блоку.

Щоб запустити механізм роботи найчастіше треба задати початковий рух рукою. Після цього шезлонг уже рухатиметься самостійно. Швидкість руху може бути різною. Багато виробників пропонують моделі з регульованою інтенсивністю дій, що здійснюються. Це дозволяє підібрати оптимальний варіант залежно від особливостей дитини.

Немає опису.

Наявність віброблоку

Актуально при захитуванні малюка. За наявності віброблоку малюк засинає набагато швидше. За рахунок вібраційних рухів, що здійснюються шезлонгом, дитина, як правило, розслабляється. Проте, деяким дітям вібрація не подобається. Якщо при цьому створюється значний шум, немовля може злякатися.

Матеріал

Важливий параметр, від якого залежить вартість, термін служби, зручність користування та надійність моделі. Для виготовлення каркаса виробники використовують матеріали, розраховані певне навантаження. Широко поширені:

- сталь;

- алюмінієвий сплав;

- пластик.

Сам шезлонг шиється з натуральних, гіпоалергенних матеріалів. Переважно бавовни. Для виготовлення вкладишів виробники вибирають переважно поролон, що покривається водовідштовхуючим шаром. Для зручності користування чохли роблять знімними.