Вчитель з Калуша Богдан Когут буде тренером оновленого предмету "Захист України"


В Україні змінюють підхід до викладання курсу «Захист України» в 10-11 класах. У 2023 році уряд виділив із держбюджету 1,74 млрд грн субвенції на програми підвищення кваліфікації викладачів і викладачок курсу, а також закупівлю обладнання: від стрілецьких тренажерів та навчальних дронів до аптечок і медичних манекенів.

У червні в Києві стартувало навчання тренерів щодо комплексного оновлення дисципліни «Захист України», що передбачає нову навчальну програму та підходи до викладання. Від Калуської громади участь в навчаннях бере Богдан Когут, учитель «Захисту України» Калуського ліцею №10. Після професійного вишколу тренери отримають сертифікати й зможуть навчати вчителів «Захисту України» у своїх громадах, областях. Таким чином здобуті знання передаватимуть каскадним методом до більшої кількості педагогів у кожному куточку України, пише пресслужба Калуської міської ради. 

Вже у липні-серпні, за інформацією МОН України, у громадах планується створення освітніх осередків. А з 1 вересня нового 2024-2025 навчального року, здобувачі освіти вивчатимуть предмет за оновленою програмою. Зокрема планується, що навчання відбуватиметься в спеціальних міжшкільних просторах (осередках) з усім необхідним обладнанням: стрілецькими тренажерами, навчальними дронами, аптечками і медичними манекенами — за кошти державної субвенції.

Замість уроку раз на тиждень для кожного класу передбачено тренінговий формат: діти раз на місяць проводять цілий навчальний день в осередку.

Хлопці та дівчата проходять курс разом, а поділ на групи під час навчання відбувається не за статтю, а для відпрацювання практичних навичок

Головна мета - сформувати в молодого покоління активну громадянськість, оборонну свідомість, практичні навички у сфері безпеки, стійкість у надзвичайних ситуаціях, - зазначають в МОН України.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!