Вибираємо планшети для роботи та розваг: основні характеристики варті уваги


Одним з найпопулярніших пристроїв наразі є планшети. Вони є вдалим симбіозом смартфона та ноутбука. Завдяки великому дисплею користувач має змогу працювати з різноманітними документами, набирати тексти, креслити таблиці чи навіть створювати малюнки. А у вільний від роботи час на екрані з діагоналлю від семи до 12 дюймів значно зручніше дивитися фільми, відео з YouTube, або спілкуватися з друзями у режимі відеоконференції. Що треба знати про вибір планшетів у 2023 році?

За якими параметрами вибирають планшети

Передовсім, покупцю треба визначитися, для яких цілей він хоче купити планшет, адже виходячи з призначення й підбирають оптимальні характеристики. Сфера застосування планшетних ПК доволі різноманітна:

для отримання доступу до різних типів контенту – читання онлайн-книжок, перегляд новинних сайтів, серіалів, фільмів тощо;

для навчання;

для професійного використання замість ноутбука – до планшетів можна приєднати компактну Блютуз-клавіатуру;

для проведення нарад зі співробітниками та спілкування – багато планшетів мають слоти для Сім-карток, тому вони зможуть замінити звичний мобільний смартфон;

для різноманітних розваг – ігри, відвідування соціальних мереж, ведення власних сторінок у них тощо.

Після того, як визначилися з призначенням, можна розпочинати пошуки оптимальної моделі за всіма параметрами.

Операційна система

Так само як і у випадку зі смартфонами та ноутбуками, планшети працюють з різними операційними системами. На Apple iPad встановлюють iPadOS, котра є доволі простою та функціональною. Розробник забезпечує її регулярні оновлення, завдяки чому у користувачів майже не виникає питань щодо необхідності встановлення антивірусних програм.

Android використовують майже всі інші виробники. Якщо ж казати про планшети провідних компаній, наприклад Самсунг, планшети Samsung Galaxy Tab працюють на Андроїді, але у фірмовій оболонці One UI, що також вирізняється стабільністю та високим рівнем захисту. Можна знайти пристрої й на інших ОС: Windows або HarmonyOS (Huawei). Якщо обираєте планшет саме для роботи з офісними програмами, з ОС Windows отримуєте доступ до пакета Microsoft Office. Також на такі планшети можна завантажувати повноцінні комп’ютерні ігри. Зазначимо, що на Андроїді та iTabOS також вистачає офісних застосунків.

Немає опису.

Технічні характеристики планшетів

Функціонал та швидкодія значною мірою залежать від характеристик. Тут треба дивитися на наступні показники:

процесор – Apple M1/M2, Qualcomm Snapdragon, MediaTek Dimensity, Intel тощо;

ОЗП та внутрішня пам’ять – що більше, то краще;

розмір екрана – зазвичай від семи до 11 дюймів;

розподільна здатність та тип матриці – HD, Full HD, Retina, WUXGA;

підтримувані типи зв’язку – лише Wi-Fi, 3G, LTE.

Також планшети оснащено камерами для спілкування через месенджери, фотографування чи знімання відео. Очевидно, що професіоналам, котрі збираються працювати з графікою та вимогливими додатками, слід обирати потужніші пристрої. Є у продажу геймерські планшети. Для простих повсякденних завдань можна зупинити вибір на простіших девайсах бюджетної категорії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!