Відома телеведуча збирає гроші на будинок для сім'ї переселенців з 10 дітьми


Війна забрала у родини Целухіних не лише їхній великий будинок, а й батька, який загинув, намагаючись загасити пожежу під час чергового обстрілу росіянами Луганщини.

Чоловік залишився в місті Рубіжне, щоб оберігати будинок, що став домом для десяти дітей-сиріт.

Допоможіть придбати новий дім для дітей, які вже не вперше втрачають усе! Телеведуча Катерина Осадча разом із нашим фондом “Твоя Опора” відкривають збір на 3,2 мільйони гривень з метою купівлі будинку для родини Целухіних. 

Родина Целухіних – особлива родина! Ірина та вже покійний Віталій стали батьками дитячого будинку сімейного типу. Перших дітей – хлопчика Руслана та його старшу сестричку Юлю – пара прихистила у 2011 році, маючи вже своїх двох власних дітей. Після Руслана та Юлі до родини приєдналася дівчинка, яку чоловік із жінкою забрали з туберкульозного диспансеру, де вона опинилася після того, як мешканці знайшли її у підвалі будинку. Згодом подружжя забрало ще Сашка, Мішу, Ярика, Настю, Марійку, Віку та інших дітей. Забирати з собою дівчинку Віку Целухіних відмовляли, оскільки у дитини важка форма астигматизму, та хвороба не зупинила пару.

З початком повномасштабного вторгнення родина прийняла рішення залишатися вдома. Вони дбали одне про одного, волонтерили та молилися про закінчення війни. Але з кожним днем у Рубіжному ставало все небезпечніше. Після того, як під час обстрілів осколкове поранення отримав один із хлопчиків, якого вони прихистили, родина вирішила евакуюватися.

Усі, крім батька сімейства… Він залишився доглядати за будинком, щоби після війни їхнім дітям було куди повертатися. Але захистити ані свій дім, ані себе чоловік не зумів. Під час одного з обстрілів сталася пожежа, яку Віталій намагався загасити, але наступний снаряд влучив у нього…

Зараз родина перебуває на Івано-Франківщині. Місцева громада виділила їм невелику квартиру у 44 кв.м, але поміститися всім разом, ще зі стареньким дідусем, який також евакуювався з Луганщини, Целухіним складно.

Тож відома українська телеведуча Катерина Осадча разом із благодійним фондом “Твоя Опора” оголошує збір у 3,2 мільйони гривень на купівлю нового будинку, який дуже потрібен цим дітям, що вже вдруге втрачають і батька, і дім. 

Це перша родина з масштабного проекту “Дім для дітей”, який започаткували телеведуча і фонд з метою придбання будинків для багатодітних українських сімей, які втратили під час війни помешкання та своїх близьких.

У випадку Целухіних – так, це буде не той дім, який власноруч будував покійний батько сімейства, але це буде нове місце, де діти та їхня матір почуватимуть себе захищеними.

Спільний проект Катерини Осадчої з Благодійним фондом “Твоя опора”. Проект реалізується у співпраці з радницею-уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарією Герасимчук

РЕКВІЗИТИ РАХУНКІВ ПРОЕКТУ



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!