Вигодському навчальному корекційно-реабілітаційному центру для дітей з вадами зору на Прикарпатті виповнилося 50 років


22-й раз в незалежній Україні святковий Перший дзвоник скликав учнів та всіх небайдужих до навчальних закладів. По-особливому урочисто зустріли свято першого дзвоника і у Вигодському навчальному корекційно-реабілітаційному центрі для дітей з вадами зору, де відсвяткували 50 років своєї діяльності.

З ювілеєм дітей та педагогів закладу урочисто привітав заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Олександр Криницький, який під час виступу зазначив: «Дбати про дітей - це наш святий обов’язок. Питання  соціального захисту дітей, створення умов для виховання та розвитку  кожної дитини Президентом України визначені як першочергові в роботі органів влади. Оперативно і стовідсотково мають вирішуватись питання забезпечення дітей з особливими потребами життєво необхідними засобами реабілітації».

Голова районної державної адміністрації Сергій Плотніков у вітальному слові до присутніх відзначив активну організаторську роботу директора Центру Оксани Якимів та повідомив, що в рамках реалізації Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти майбутнє - України» за сприяння обласної державної адміністрації та обласної ради в найближчому часі буде здано в експлуатацію друге відділення  Вигодського навчального корекційно-реабілітаційного центру.

Боже благословення заходу дали місцеві духовні наставники УГКЦ о.Зеновій та УПЦ КП о.Василь. З вітальними словами також виступили головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління освіти, департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Ірина Опалко, Вигодський селищний голова Михайло Мацелюх, меценати закладу, колишні працівники Центру.

В рамках святкування ювілею відбувся конкурс «Ретроспектива дитинства», майстер-класи «Брайль», «Окулярик», «Тростина»; акція «Світло у темряві»; «Тихий аукціон» - виставка-продаж дитячих робіт з метою збору коштів для виготовлення пам’ятного альбому за підсумками відзначення 50-річчя.

З нагоди 50-річчя закладу також в заходах взяли участь перший заступник голови та керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Ясляр та Катерина Олійник, депутати районної ради, випускники та працівники закладу минулих років.

На урочистостях зачитали привітання з ювілеєм Другого Президента України, багаторічного мецената навчального закладу Леоніда Кучми.

Довідково:

В Центрі навчаються та проживають діти-сироти, напівсироти, діти з проблемних сімей. Вихованці реабілітаційного центру мають вади зору, також тут мешкають і діти з ДЦП. Всього в закладі проживає 154 дитини. Прийом дітей здійснюється на умовах денного або цілодобового виховання (у зручний для батьків спосіб). У закладі створено всі умови для навчання, корекції вад зору, оздоровлення і реабілітації дітей за рахунок державних коштів (без батьківської плати).

Цього ж дня Олександр Криницький відвідав Свято першого дзвоника у Долинській загальноосвітній спеціалізованій школі № 6 з поглибленим вивченням іноземної мови, а голова Долинської районної державної адміністрації привітав учасників свята в Долинському природничо-математичному ліцеї та Долинській спеціалізованій школі-інтернаті. Керівники привітали вихованців, педагогів та батьків з початком нового навчального року, побажали міцного здоров’я та відмінних успіхів в навчанні.

Заходи з нагоди відкриття нового навчального року відбулись у всіх начальних закладах району.