Вже вдруге школярі м. Калуш відпочивають у Польщі


Група школярів з Калуського району Івано-Франківщини поїхала на відпочинок в Олькуський повіт Малопольського воєводства Республіки Польща.

Як повідомили кореспондентові "Бліц-Інфо" в прес-службі голови ОДА, голова Калуської райдержадміністрації Василь Петрів, між Калуським районом, частина якого і м.Калуш  з 2010 року оголошені територією екологічного забруднення, та Олькуськимповітом Польщі діє угода про співпрацю. Відповідно до неї і минулого року група дітей Калущини під час літніх канікул відпочивала разом зі своїми польськими однолітками. 

 За словами Василя Петріва, забезпечити оздоровленням  та  змістовним літнім відпочинком юних мешканців Калуського району, в т.ч. за межами України, - це лише один  із напрямків  реалізації наКалущині нових соціальних ініціатив Президента «Діти-майбутнє України». 

Крім того, на сьогодні 167 дітей пільгових категорій Івано-Франківської області відпочивають у м. Скадовськ, а також 26 обдарованих дітлахів Прикарпаття (переможці різного рівня предметних олімпіад і конкурсів).