Як часто необхідно відвідувати уролога чоловікові


Профілактичні огляди у лікаря-уролога надзвичайно важливі для здоров'я чоловіка, оскільки до компетенції фахівця цього напряму належить не тільки лікування сечового міхура, сечоводів та сечівника, а й чоловічих статевих органів, включаючи передміхурову залозу. На жаль, багато чоловіків уникають відвідувань уролога та звертаються до нього вже з появою тривожних симптомів.

Проте регулярний огляд дозволяє своєчасно виявити різні запалення та захворювання сечовивідних і статевих органів та провести лікування на початковій стадії. Головне – знайти кваліфікованого та досвідченого фахівця. Послуги такого уролога пропонує приватний медичний центр Івано-Франківська «Мед-Атлант».

Як часто треба відвідувати уролога

Чоловікам віком від 18 років потрібні регулярні профілактичні огляди у лікаря-уролога. Не варто вважати це чимось ганебним та необов'язковим, адже багато захворювань сечостатевої системи не викликають суттєвого дискомфорту та протікають майже безсимптомно. Виявити їх та своєчасно провести лікування можна лише під час огляду у фахівця.

Чоловіки віком до 40 років повинні відвідувати уролога хоча б 1 раз на рік, а при активному сексуальному житті з частою зміною партнерок – кожні півроку.

З віком різко зростає ризик виникнення урологічних проблем. Тому після 40 років огляди у лікаря-уролога чоловікам рекомендуються проходити двічі на рік.

Коли потрібно йти до уролога

Крім регулярних оглядів, особам чоловічої статі будь-якого віку необхідно відвідати уролога за наявності:

порушень сечовипускання – неповного спорожнення сечового міхура чи частих позивів 

появи крові в сечі або насіннєвій рідині, а також нехарактерних виділень із неприємним запахом

утрудненого або болісного сечовипускання

нетримання сечі

дискомфорту та тяжкості внизу живота або в промежині

болю у попереку, промежині та статевих органах

еректильної дисфункції, проблем з еякуляцією, зниження лібідо

видимих змін статевих органів, появи на них почервоніння, припухлості, висипки та новоутворень

Затягування з візитом до лікаря може лише посилити проблему, що надалі вимагатиме складнішого лікування.

Немає опису.

Фото ЛДЦ «Мед-Атлант»

Що робить уролог на прийомі

Прийом у лікаря-уролога складається з кількох послідовних дій, спрямованих на оцінку стану сечостатевої системи пацієнта, постановку точного діагнозу та складання індивідуальної схеми лікування. Для цього фахівець:

1. опитує пацієнта для з'ясування способу його життя та частоти інтимної близькості, що дозволяє скласти уявлення про поточний стан сечостатевої системи, уточнює наявність скарг та актуальних урологічних проблем. Якщо пацієнт раніше звертався до уролога, лікар вивчає історію його хвороби

2. проводить візуальний огляд статевих органів, що супроводжується пальпацією нижньої частини живота та області паху пацієнта

3. призначає необхідне діагностичне обстеження із застосуванням інструментальних, лабораторних та апаратних методів. Діагностика урологічних проблем може включати:

загальні аналізи крові та сечі, аналіз крові на біохімію та інші показники

забір проби з уретри та простати

посів на флору; визначення її чутливості до дії антибіотиків

УЗД сечового міхура, нирок, передміхурової залози, органів малого таза, статевого члена

4. складання плану лікування на підставі огляду та діагностичних процедур.

Ультразвукове дослідження може проводити лікар УЗД або сам уролог. Завдяки оснащенню найсучаснішим діагностичним та лікувальним обладнанням, яким відрізняється клініка «Мед-Атлант», в урології в Івано-Франківську в цьому лікувальному закладі комплексний підхід до діагностики та лікування захворювань сечостатевої системи.

Як підготуватися до огляду простати

Найбільш поширеною проблемою чоловічої статевої системи є запалення та захворювання простати. Для обстеження цього важливого для чоловічого здоров'я органу використовується УЗД та мікроскопічні дослідження виділень простати. Вирушаючи на прийом до уролога для огляду простати, необхідно:

зібрати та взяти з собою результати обстежень, що були проведені раніше, якщо Ви вже зверталися останнім часом до інших лікарів щодо обстеження та лікування передміхурової залози;

за 2-3 дні перед датою призначеного візиту утриматися від сексуальної активності;

у день відвідування уролога спорожнити кишківник та прийняти душ;

за 2 години до візиту утриматися від сечовипускання, якщо передбачається проведення абдомінального УЗД простати, взяти з собою пляшку води.

Записатися на прийом до уролога центру «Мед-Атлант» в Івано-Франківську для профілактичного огляду або за наявності тривожних симптомів можна на офіційному сайті клініки.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!