Як цікаво та весело провести великодній уїк-енд


На вулиці весна, наближається Великдень. У багатьох прикарпатців з’являється багато вихідних днів. Їх можна провести вдома з родиною, а можна побачити багато нового та цікавого, відвідавши різноманітні фестивалі.

Найбільше захопливих фестивалів і народних забав під час Великоднього тижня відбудеться у Києві та західному регіоні.

«Бліц-Інфо» радить відвідати найцікавіші. Поїздки на деякі з цих заходів пропонують місцеві турагенції. Середня вартість коливається близько 200 грн. Однак на більшість святкувань подорож доведеться планувати самотужки. 

Почнімо зі столиці. Великодні свята у «Парку Київська Русь» відзначать 19-21 квітня. Разом із жителями середньовічного міста гості зустрінуть великого князя, який урочисто в'їде в Стародавній Київ і привітає зі святом. Усіх гостей пригостять княжою паскою. На головній площі розгорнеться театралізоване дійство про народження пасхального яйця. Вершники покажуть захопливі трюки на породистих конях із княжих стаєнь, розважать гумористичними постановками і влаштують турнір лучників. Родзинкою великодніх вихідних у «Київській Русі» стануть лицарські бої в суботу і неділю.

Театралізовано-мистецьке свято «Фестиваль писанки» пройде з 17 квітня по 5 травня на території Національного заповідника «Софія Київська». Буде представлена  всеукраїнська писанкова колекція і безліч цікавих арт-об'єктів. Відвідувачів чекають майстер-класи та конкурси, частування пасхальною паскою, виступи вокальних колективів.

Найбільше святкувань буде у  сусідньому Львові. Перш за все варто розповісти про цікавий Великодній подарунок від львів’ян. З 19 по 22 квітня і в наступні вихідні – 26 і 27 квітня – у місті Лева відбудеться акція «Вдвічі більше Львова». У готельній сфері гості за умови бронювання 2 діб отримають ще 2 дні проживання безкоштовно. Крім того, заклади громадського харчування пропонують певний перелік напоїв і страв з асортименту за принципом «1 = 2» ( наприклад, замовляючи каву, отримуєте шматок торта або ще одну каву безкоштовно). Те саме пропонують і турагенції, приміром, дві екскурсії за ціною однієї. Перелік ресторанів, готелів і туристичних фірм, які беруть участь в акції можна переглянути на сторінці «Вдвічі більше Львова» на Facebook.

Також не варто забувати, що напередодні Великодня у Львові щороку відбувається етнографічний фестиваль «Велика гаївка», де можна буде ознайомитися з традиціями весняного циклу народних свят і взяти участь у Великодніх забавах. Основні заходи пройдуть на території Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

На 27 квітня у Львові запланована фінальна частина V Фестивалю писанок, який перетворить місто на справжній музей писанки просто неба, де з різних матеріалів будуть створюватися та оформлятися писанки: з гілок, квітів, кульок, шоколаду, пінополістиролу, дерева тощо.

А 25-27 квітня до Львова запрошують усіх ласунів на національне свято шоколаду. Досі фестиваль проводився в День святого Валентина. Протягом трьох днів солодкої забави відвідувачів чекає імпровізована шоколадна майстерня, де львівські скульптори будуть творити неймовірні скульптури з шоколаду; театр живих скульптур; дитячий сектор: для дітей облаштують третій поверх палацу. Саме тут шоколатьє будуть працювати над створенням великого Міста з шоколаду, де діти та дорослі зможуть виготовити власні шоколадні цукерки, помалювати шоколадом на вафельних тортиках, взяти участь у конкурсах; атракції та інтерактивні розваги для дітей будуть влаштовувати клоуни з польського театру «Wagabunda».

Для тих, хто не хоче далеко їхати є цікаві дійства й на Прикарпатті. 26-27 квітня у Коломиї пройде VIII Всеукраїнський фестиваль «Писанка 2014». Програма включає фольклорно-етнографічні дійства, зокрема: великодні ігри, гаївки, веснянки, театралізовані сценки та хореографічні композиції.

Також на весні варто поїхати на Закарпаття. Під час піку цвітіння сакури в Ужгороді 25-27 квітня на набережній Незалежності відбудеться XI фестиваль вина і меду «Сонячний напій 2014». Зразки напоїв попередньо вивчить дегустаційна комісія, а під час фестивалю відбудеться церемонія нагородження переможців у номінаціях «Червоне вино», «Біле вино», «Десертне вино» і «Медовуха». Захід супроводжуватиметься розважальною програмою. Минулого року вхід на фестиваль коштував 5 грн. Літр вина - від 40 до 200 грн.

Пропозицій, як бачите, чимало. Тож Великодній уїк-енд обіцяє бути цікавим.