Як Івано-Франківськ відсвяткує День Прапора і 24 річницю Незалежності


До програми святкування увійшли як загальнодержавні, так і міські заходи.

Зокрема, 23 серпня відбудуться урочисті заходи за участю керівництва міста та області, а також церемонія урочистого підняття Державного Прапора України на Вічевому майдані.

О 12 годині запланована загальнонаціональна хвилина мовчання в пам'ять про загиблих воїнів-захисників України.

Також у цей день відбудеться багато розважальних заходів. Зокрема о 12.00 год.  мешканці Франківська зможуть долучитися до параду вишиванок, який стартує з Вічевого майдану.

Починаючи з 13 години на вулицях у центральній частині міста  будуть популяризувати українську державну символіку. А вже за годину від "білого дому" розпочнеться хода громадськості центральною частиною Франківська до Ратуші. Оскільки саме там відбудеться урочисте відкриття фестивалю «Довбушфест».

Надвечір іванофранківці та гості міста теж зможуть знайти розваги на будь який смак. Зокрема для поціновувачів музичного мистецтва о 16.00 год., на літній сцені парку ім.Т.Г.Шевченка розпочнеться концерт «Моя Україно, я чую твій голос».

В цей же час любителі більш активного відпочинку зможуть долучитися до участі у легкоатлетичній естафеті «Біг заради миру». Учасники стартують з чотирьох кінців міста: Калуське шосе, с.Вовчинець, с.Крихівці, вул.Тисменицька і зустрінуться на Вічевомцу майдані.

Також у різних районах міста та приміських селах, пройдуть місцеві урочисті заходи.

Святкування Дня Незалежності розпочнеться 12.30 ходою ветеранів визвольних змагань від Братського кладовища (Вічного вогню) до Вічевого майдану, де розпочнеться урочисте віче та святковий концерт «Під вільним небом України».

Також у цей день мешканці та гості міста зможуть насолодитися ще трьома концертами на центральних площах Франківська.  Зокрема о 16 год. на Вічевому майдані розпочнеться загальноміське свято «Ми – надія твоя, Україно!», а на Площі Ринок – святковий концерт «Квітуча Україна – щаслива родина.

Вже надвечір Площа Ринок наповниться багатоголоссям святкового концерту «Боже, храни Україну».