Мешканка Городенківщини власноруч виготовляє новорічні іграшки


Мешканка Городенківського району любить виготовляти іграшки на Новий Рік.

Про прикарпатку — Тетяну Лукіянчук, яка власноруч виготовляє новорічні іграшки — Коментар розповість сьогодні.

—  Скажіть, з чого розпочалося Ваше захоплення?

— 
Я завжди мала натхнення до подібних речей. З дитинства люблю займатися творчістю у різних її проявах: малювати картини та різноманітні дизайни на стінах, ліпити з глини фігурки, розфарбовувати їх, також іноді можу малювати спеціальними фарбами на футболках. Тому – новорічні іграшки – це однозначно не одне моє захоплення.

— Де берете натхнення ?


— 
Тут важко сказати. Напевно, як коли… Але, коли в мене нема бажання щось робити – не змушую себе. Хоча, в більшості випадків вечором до мене приходить натхнення. Я можу бути втомлена, хотіти спати, але творчість іноді може настільки захопити, що і не помітиш, коли настав ранок. Думаю, це пов’язано з тим, що ввечері вже всі сплять і я маю можливість в цілковитій тишині сісти і щось ліпити чи шити. З приходом кожної пори року я роблю щось нове. Весною – роблю віночки, осінню – різні декорації, але зима – для мене особлива, бо є більший спектр для чогось нового: іграшки на ялинку, прикраси для дому і багато іншого. Думаю, що саме від свого захоплення я і беру натхнення, бо після закінчення роботи – хочеться робити ще і ще. Знаєте, це таке відчуття, наче ти даєш цим речам частинку себе, коли їх робиш. А ще, приємний бонус – вони досить бюджетні

«З приходом кожної пори року я роблю щось нове. Весною я роблю віночки, осінню різні декорації, але зимою напевно найцікавіше, тому, що роблю іграшки на ялинку і просто прикраси для дому»

— Поділіться секретом: де берете заготовки для іграшок?

—  Насправді,це завжди по-різному. Іноді маю дещо дома, до прикладу, з речей, які не ношу. Тоді я просто ріжу їх на шматки і вже з тієї тканини роблю красу. А якщо потрібно чогось особливого, то докуповую. Іноді є таке, що на реалізацію моєї ідеї потрібно купити абсолютно все, проте воно все одно виходить набагато дешевше, аніж купити готову іграшку в магазині.

«…виходить набагато дешевше, аніж купити готову іграшку в магазині…»


— В скільки грн обходиться одна іграшка ?

— Приблизно 45-50 грн. Думаю, що це досить таки непогана ціна. В магазинах придбати таку ж іграшку буде коштувати біля 70-80.

— Це захоплення для душі чи Ви заробляєте на цьому ?

— 
Суто для відпочинку. Зараз більшість часу я проводжу вдома, так як в декреті, тому хочеться зайняти себе чимось цікавим та водночас корисним. Можливо, вони не настільки красиві, як магазині, але для мене вони – особливі, оригінальні, а головне – власного виробництва.

—  Ідеї для створення ляльок суто Ваші? 

— 
Ні, ідеї я беру в інтернеті. Це можуть бути рекомендації у ФБ або ж відео на ютубі з поетапним процесом виготовлення. Проте, я ніколи не роблю точну копію, бо вважаю, що завжди має бути щось своє. Тому, кожна моя іграшка – особлива.

— Чи можете розповісти нашим читачам поетапний процес виготовлення однієї з іграшок, яку кожен зміг би зробити вдома власноруч, без багатьох затратних матеріалів ?

 Звісно, мені це тільки в радість! Давайте візьмемо для прикладу іграшку на ялинку – лялечку.Вона найлегша у виготовленні.

Для основи – тулуба, нам потрібно взяти лоток від яєць і вирізати те, що потрібно під форму сукні, гарячим клеєм з пістолета обклеїти його і тоді наліпити матеріал у формі плаття.

Наступний етап – руки. Їх ми робимо з ниток для в’язання.

Дизайн плаття може бути таким, як ви забажаєте. У мене – це три великих бусинки та ажур. Ви можете ж зробити на смій смак.

Голову для ляльки нам потрібно зробити з дерев’яної кулечки, яку можна придбати в магазині текстилю. Потім розфарбувати це обличчя фарбами – очі, носик і рот. Тепер прикріпляємо її гарячим клеєм до тулуба.

Найголовніше – волосся нашої панянки. Його ми також робимо із ниток для в’язання. Я використала білий колір, зав’язала дві косички. Вийшло досить ефектно.

Шапочку на голову можна зробити зі звичайної матерії або ж з фетру – для кращого та ефектнішого результату.

Ноги просто з матерії, яку ми скручуємо в трубочку.

До речі, хочу наголосити, що ці вироби не є іграшками для дітей, у них інше призначення – бути доповненням до інтер’єру у вітальні, дитячій кімнаті, кухні, на ялинку.


—  Чи плануєте якось реалізувати свої знання у викладанні, до прикладу, дітям майстер-класів ?

— Поки що таких планів немає. Хіба що тільки донечці, бо я розумію настільки це важка праця – вчити дітей. Тим паче, в мене трішки інші плани на майбутнє. А це – просто хобі, яке мені приносить задоволення. Проте, хотіла б, коли з’ явиться час та бажання – зняти відео процесу виготовлення подарунку, до прикладу, на 14 лютого. Думаю, це буде досить актуально для підлітків, адже вони ще не мають власних грошей, за які можуть купити щось своїй половинці, а хтось просто соромиться попросити в батьків чи не має можливості відкласти із кишенькових грошей. А так, це буде досить бюджетний варіант подарунку, який осилить кожен бажаючий.

— А на замовлення теж робите ляльки?

 Ні, як я вже казала – це для душі. Однак, у мене є такі думки – зробити кілька ляльок на продаж та спробувати виставити на продаж, бо бачу, що багато людей запитують і кажуть, що дуже хотіли б мати таких же. Спочатку я дивувалась, бо здавалось, що це ж так просто зробити, проте тепер розумію, що не в кожної людини є терпіння до того, щоб присвятити іграшці, як мінімум, дві години свого часу. Значно простіше – купити.

«…здавалось, що це ж так просто зробити, проте тепер розумію, що не в кожної людини є терпіння до того, щоб присвятити іграшці, як мінімум, дві години свого часу.»

— Скільки ляльок Ви вже зробили і чи змінюєте їхні образи?

— 
Не хочу лукавити щодо кількості, бо точно сказати не можу. Але, думаю, що десь близько 20-ти ляльок я вже зробила. Так, змінюю образи весь час, так як зараз є багато матеріалу.

—  Тетяно, чи є у Вас найулюбленіша лялька серед тих, що Ви виготовили?

— 
Звісно, куди без цього ! Улюблені – це найперші. Пам’ятаю, як боялась, чи вийдуть вони у мене такі, як я уявила їх в своїй голові. Бачили б Ви моє здивування, коли іграшка перевершила всі мої очікування. Звісно, в хорошому сенсі цього слова. Але найприємніше тут те, що коли люди бачать саме цей виріб, то починають запитувати, де я купила таку красу. Від таких слів в рази приємніше, адже знаєш, що людина точно не лестить тобі, бо ж не знає, що цей виріб – твій.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!