Як шахраї розводять довірливих людей


Телефонний дзвінок – і життя розколюється надвоє: нещастя з близькою людиною. Голос в трубці пропонує допомогти. Звичайно, яких би це грошей не коштувало – на кону життя і здоров’я кровинки. Не ведіться на такі дзвінки. Це – шахрайство. Апелюючи до батьківських почуттів, використовуючи цілий арсенал психологічних прийомів, телефонні шахраї видурюють гроші. За кілька останніх місяців обласна міліція задокументувала півсотні таких злочинів. При цьому, як свідчить статистика, звертається до правоох

Міліція, лікарня, ДТП

Пізно ввечері на мобільний зателефонували з невідомого номера. Чоловічий голос в трубці повідомив, що син в міліції – затриманий за групову бійку. Сам, мовляв, зараз говорити не може, попросив чергового подзвонити матері і повідомити прикрість. Потрібні гроші – тоді побиті не будуть мати до сина претензій і заберуть заяву. Скільки? «Чотири тисячі гривень. Маєте півгодини, щоби знайти суму. Інакше син залишиться у відділку і відповідатиме по закону. Півгодини, чуєте! Ми ще передзвонимо і повідомимо, куди перевести гроші…»

Жінка, ридаючи, обдзвонювала рідних і знайомих, щоби знайти гроші. І тут на мобільний задзвонив син. «Що ти накоїв? Чому ти в міліції?» – плачучи, кричала в трубку. «Мамо, все гаразд, ніякої міліції  – я піднімаюся до тебе», - розгублено повідомив син.

Троє журналістів "ГК" за останніх півроку мали подібний досвід зі своїми рідними. Ще була спекуляція на здоров’ї дочки, яка нібито потрапила в лікарню, їй терміново потрібна операція, відтак – кругла сума. Шахрай представився лікарем. І сказав, що продиктує рахунок, на який треба терміново переказати гроші. Добре, що донька саме в цей час повернулася додому. Літня жінка так розхвилювалася, що їй довелося викликати «швидку».

Ще одну маму взяли на гачок повідомленням про кредит доньки, виплати за яким вона начебто заборгувала. «Ви можете фінансово допомогти своїй дочці? Інакше стягнення перейде на нерухомість! – страхав металевий жіночий голос, який представився керівником адміністрації одного з найпопулярніших українських банків. Мати була готова бігти з пенсійною карткою і робити переказ, куди скажуть. Врятувало тільки те, що на картці не вистачило грошей, щоби виплатити псевдоборг.

Чотири заяви про видурювання грошей під різними приводами - ДТП, затримання міліцією за зберігання наркотиків, серцевий напад і госпіталізація в лікарню - зареєстрували за минулий місяць в Івано-Франківському обласному управлінні МВС. Ці четверо франківців віддали гроші шахраям. Від початку року таких заяв надійшло 48. «Вважається, що тільки кожен п’ятий потерпілий звертається до правоохоронців», - повідомив керівник прес-служби УМВС в області Костянтин Кулак.

 

Рахунки на тисячі

Варто виокремити кілька найбільш поширених «легенд», під які видурюють гроші. Свій досвід у цьому випадку узагальнили правоохоронці і мобільні оператори. Отже, люди найчастіше реагують на такі закиди.

«Вітаємо, ви виграли приз!» - при цьому махінатори просять поповнити на 200-300 грн. рахунок мобільного і продиктувати код поповнення. Типовий приз – машина.

«Допоможіть врятувати дитину!» - приходить термінове смс-повідомлення з номером телефону. Дзвінок на цей номер знімає з рахунку від 20 до 50 грн. Трубку, ясна річ, ніхто не бере. Через кілька днів цей абонент уже не обслуговується.

«Позбавтеся спаму!» - смс-пропозиція, що начебто гарантує повне звільнення від рекламних розсилок. Пропонується надіслати смс на короткий номер і потім перейти на посилання. Ото смс коштує 5-8 доларів.

«Біда в сім’ї» - по телефону повідомляють, що близькі або друзі потрапили в біду. Допомогти їм можна, перерахувавши кошти на чужий мобільний рахунок або на картку. Були випадки, коли по гроші на таксі приїздив спільник шахрая – так затримали зловмисників у Києві та Луганську. Ідеться про десятки тисяч гривень і навіть доларів, які саме в цьому випадку віддають нажахані люди.

 

Бази даних чи низка випадків?

Прикметно, що майже всі потерпілі, а також ті, хто мав досвід спілкування з шахраями і встояв, говорять про те, що до них зверталися обізнані люди. Говорили батькам про сина в тих родинах, де справді був син, чи про дочку, де була дочка. Часто збігалися дані про кредити, іноді шахраї використовували правдиву інформацію про останні великі покупки чи місце перебування людей. Відтак припускають, що зловмисники користуються базами даних з банківських чи податкових органів, від мобільних операторів чи навіть МВС. Підстави так думати є. «Аналіз свідчить, що категорія осіб, яка спілкується з майбутніми потерпілими, – особи раніше судимі за аналогічні злочини, зокрема колишні працівники банківських установ, філій, податкових органів, звільнені через негативні обставини», - повідомляється в прес-релізі Міністерства внутрішніх справ.

Натомість прес-служба обласного управління наголошує, що підґрунтям телефонних шахрайств є стеження в інтернеті. «Причиною нерозкриття таких злочинів є те, що зловмисник, який телефонував потерпілій особі, на час скоєння злочину перебував в іншому кінці України і після отримання коштів зв’язок з ним зник повністю, - пояснює Костянтин Кулак. – Зазвичай для зв’язку шахраї використовують дешеві мобілки, які після оборудки попросту викидають у смітник. Інформацію про «перспективних» потерпілих злочинці отримують в мережі інтернет, відслідковуючи щоденно номери телефонів громадян, їхнє місце перебування, повідомлення про втрати документів. Часто в інтернет-магазинах та на інших сайтах люди залишають детальні повідомлення зі своїми даними, в тому числі і номери карткових рахунків».

Зловмисники завжди якийсь час слідкують за людиною, яку збираються обікрасти. Останній випадок у Франківську, про який заявили в міліцію, був цілковито зрежисований. Один із шахраїв познайомився з жертвою, втерся в довіру і зумів підпоїти. Коли той заснув, шахрай витягнув і просто вимкнув його мобільний. У цей час спільники «розводили» батьків. Ті не змогли додзвонитися до сина, якого начебто закрили в міліційному відділку, повірили незнайомцям і перерахували велику суму.

 

Здорова недовіра, рятівний сумнів

«Зазвичай з людьми говорять жорстко і переконливо, розраховуючи на успіх через психологічний тиск, – відзначає психолог Тетяна Різник. – Тому у спілкуванні з потенційними шахраями потрібно зберігати спокій та холоднокровність. Треба одразу телефонувати родичам, друзям, іншим людям, які можуть бути в курсі подій. Конче перевіряти ситуацію – використовувати для цього кілька джерел, яким цілковито довіряєте. І тільки після цього робити висновки. У будь-якому разі не слід нікому передавати гроші».

«Якщо зв'язку з рідними немає, а у Вас є сумніви, що співрозмовник той, за кого себе видає, розпитайте, що відбулося, де саме перебуває людина, якщо вона затримана, то в якому райвідділі, яка точна адреса установи, хто керівник та міський номер телефону чергової частини», – радить Костянтин Кулак.

Так само у випадку з лікарнями, ДТП та ін. Як правило, на цьому етапі спілкування з телефонними шахраями закінчується і вони більше не турбують, констатує правоохоронець. Та в кожному разі варто повідомити про дзвінок у міліцію для з'ясування обставин. Виявляється, є єдиний реєстр підозрілих телефонних номерів, із якими працюють слідчі карного розшуку. Частину злочинів усе ж розкривають.

Наталія КУШНІРЕНКО, "Галицький кореспондент"