Як сім'я з Краматорська знайшла прихисток на Косівщині


Ця сім'я з Краматорська - нові мешканці Косівщини. Вони покинули свою домівку у Краматорську, а згодом і заміське помешкання, після того, як над їхнім будинком збили ворожу ракету.

Як згадує Яна Мужчинкіна, 24 лютого прокинулась від вибухів та їй вже вдруге довелось рятуватись від війни, йдеться на сторінці Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття

"Я прокинулась від вибухів, здригались вікна… Мій дім знаходиться у самому центрі міста Краматорська. Там було дуже небезпечно. Тож я, мій чоловік, син і кішка поїхали за 30 км від міста і там прожили десь тиждень. Але коли над нашим будинком ЗСУ збили ракету ми вирішили поїхати якнайдалі від всього цього жаху… на Західну Україну", - розповідає жінка.

У невеликому мальовничому містечку Косові родина знайшла прихисток і людей, котрі допомагають та підтримують.

"Ми знайшли мирне небо над головою і спокійні ночі. Моя дитина пішла у перший клас Старокосівського ліцею. У сина є щоденне очне навчання і багато нових друзів. Щаслива дитина, щасливі й батьки. Серед гір, кришталево чистої води та повітря нам довелось починати все з початку і ми дуже вдячні тим людям, котрі нам в цьому допомагають", - каже Яна.

Завдяки переданому Косівській громаді комплекту обладнання вдалось покращити побутові умови у Старокосівському ліцеї. На базі цієї школи створений прихисток для людей, що переїхали із зони активних бойових дій. Саме тут і проживає родина вимушених переселенців.

Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!