Як весело та цікаво провести літній вікенд


Щороку в Західній Україні проходить маса фестивалів, але у зв’язку з останніми подіями в країні багато організаторів відмовляються проводити такі заходи.

«Бліц-Інфо» пропонує відвідати націкавіші літні дійства.

Alfa Jazz Fest. 12-15 червня у Львові відбудеться IV міжнародний джазовий фестиваль «Alfa Jazz Fest покликаний здобути імідж одного з найшанованіших європейських фестивалів, і на мою думку, нам це вдається», – говорить член Наглядової ради фестивалю Святослав Вакарчук.

Цього року на трьох фестивальних сценах виступатимуть понад 100 музикантів із 12 країн світу: США, Великобританії, Бразилії, Німеччини, Австрії, Угорщини, Франції, Ізраїлю, Індії, України, Грузії та Росії. Серед них Ларрі Карлтон, Ді Ді Бріджуотер, Еліан Еліаш, Miles Electric Band, Чарльз Ллойд, «Бумбокс» зі спеціальною програмою та інші.

Окрім концертів відбудуться різноманітні майстер-класи світових зірок джазу, джем-сесії музикантів та благодійний пробіг «Джазова миля», метою якого є збір коштів на придбання музичних інструментів для обдарованих дітей Львівщини. Також у рамках фестивалю відбудеться урочиста церемонія вручення щорічної Міжнародної музичної премії ім. Едді Рознера Alfa Jazz Music Awards – однієї з найбільших музичних премій у джазовій музиці.

Файне Місто. 12-13 липня у м. Тернополі на території міжнародного аеропорту вже вдруге відбудеться рок-фестиваль. Цього року тут гратимуть гурти зі всієї України. На великий жаль після припинення існування фестивалю «Нівроку», Тернопіль призабув про рок-музику.

Метою «Файного міста» є повернення в Тернопіль рок-руху, заохочення до співпраці гуртів з різних міст України та шалений драйв для гостей заходу. На фестивалі «Файне місто-2014» буде три сцени: головна, денна рок-сцена і нічна сцена електронної музики. Вже відомий список учасників фестивалю, який постійно оновлюється: ТНМК, O.Torvald, Роллік’с, Ірена Карпа & QARPA, Тінь Сонця, Karna, Ot Vinta , ФЛІТ, Перкалаба, Los Colorados, Epolets, Безодня, The Last Fight (Italy, Milan), Серцевий, Напад, Триста8ісім, RIDEAU (Stockholm, Sweden), Skinhate, LATUR (ex АННА), Anebo, Ворст.

Wiz-Art. 24-27 липня у Львові відбудеться щорічний міжнародний фестиваль короткометражних фільмів. Фестиваль щороку демонструє понад 100 найновіших короткометражних фільмів. Він об’єднує українських та іноземних діячів кіно, знайомить українців із досвідом професіоналів.

Цьогоріч програма фестивалю складається з конкурсних та поза конкурсних показів. Також відбудуться авторські презентації та ретроспективи. Спеціальними гостями стануть режисери з Великобританії, Туреччини, Німеччини, Норвегії, Шотландії і, звісно, України.

Бандерштат. 3-4 серпня у м. Луцьк на території Центрального парку ім. Лесі Українки відбудеться фестиваль українського опору. Основним посланням фестивалю до українського суспільства є «бажання перезавантаження нашої країни, пошук нових шляхів розвитку могутньої та великої України», – пояснює цьогорічну мету заступник голови Волиньської обласної ради та голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь.

Вже визначено список гуртів, які прийматимуть участь, з ними ведуться переговори. Це будуть ті люди, котрі мають ідеї та своє бачення стосовно подальшого розвитку країни. Окрім мистецької програми заплановані різноманітні майстер-класи, історико-пізнавальна та спортивна частини заходу. Організатори повідомляють, що «цьогорічний фестиваль стане найкращою та найзмістовнішою подією літа».