Як вибрати блендер для білкових коктейлів та смузі?


Якщо ви регулярно тренуєтеся і дотримуєтеся здорового способу життя, без спеціального харчування просто не обійтися. Важливим елементом стратегії нарощування м’язів є вживання білкових коктейлів. А для насичення організму вітамінами є багато рецептів смузі.

Щоб готувати їх самостійно, вам потрібен якісний блендер з певними характеристиками. На що саме звертати увагу при виборі техніки? Про це й поговоримо.

Потужність мотора

При швидкості обертання лез від 100 об/хв. ви зможете отримати рівномірне пюре з різних фруктів та овочів. Блендери потужністю від 1 000 Вт не лише добре впораються з жорсткими продуктами, а й мають більший запас міцності. Чим меншою є потужність, тим ймовірніше виникнуть проблеми з подрібненням льоду чи інших твердих інгредієнтів для напоїв.

Сьогодні люди часто замінюють сніданок чи перекус коктейлем, щоб позбавитися жиру. З потужним блендером ви приготуєте напій швидше, що дозволить отримати більше часу для інших корисних справ.

Об’єм чаші

Якщо ви плануєте використовувати блендер лише (або переважно) для приготування смузі, вам не потрібна модель з великою чаше. Цілком можна обмежитися пристроєм ємністю до 1-2 л. Цього цілком достатньо для кількох порцій напою.

Ємність чаші зазвичай залежить від потужності блендера. Чим сильніший мотор, тим більша чаша. Але така техніка зазвичай використовується для приготування страв та напоїв на усю сім’ю. Краще готувати щоразу невеликі порції смузі та коктейлів, оскільки при тривалому зберіганні вони втрачають смак та частину поживних речовин.

Регулювання швидкості

Якщо ви плануєте готувати і смузі, й білкові коктейлі, варто вибрати блендер з різними швидкостями. Наприклад, при максимальних обертах краще готувати протеїнові напої з однорідною структурою. Малі оберти дозволять отримати смузі з шматочками овочів або фруктів. Інакше потрібно буде нарізати інгредієнти ножем, а вже потім додавати їх пюре.

Для подрібнення сухих інгредієнтів, таких як насіння льону чи овес, знадобляться й змінні леза.

Матеріал чаші

Чаша блендера може бути виготовлена зі скла чи з пластика. Обидва варіанти є прийнятними. Головне – впевнитися, що у матеріал пройшов перевірку на безпечність. Також врахуйте, що деякі види пластику не підлягають обробці в посудомийній машині. Уточнюйте інформацію у продавця, перш ніж купувати кухонну техніку.

Звертайте увагу й на гарантію, впізнаваність бренда і загальну якість виробу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!