Як живе Івано-Франківщина в умовах карантину


З 12 березня на Прикарпатті, як і в усій Україні, голосили карантин до 3 квітня.

Учнів навчальних закладів відправили на вимушені канікули, а в місцях масового скупчення людей повинні проводити дезінфекцію та ряд інших заходів. Тож кореспондентка Бліц-Інфо дізналася, як живе Прикарпаття в умовах карантину.

Розпочнемо з карантину в навчальних закладах. Багато батьків хвилюються, як діти будуть наздоганяти шкільну програму через вимушені канікули. Як пояснили нашій журналістці в департаментах освіти ОДА та міста Івано-Франківська, школи у цей час будуть проводити дистанційне навчання. При цьому кожен навчальний заклад сам обирає зручні методи дистанційної роботи. Зокрема вчителі можуть оприлюднювати завдання на сайтах і сторінках навчальних закладів, надсилати завдання через месенджери, використовувати онлайн-платформи та ін.. Школярі виконують завдання у зошитах, як прийнято в школах. І так впродовж періоду дистанційного навчання. Коли ж навчання відновиться, тоді вчителі перевірять, як діти засвоїли матеріал. До тем, які учні не засвоїли або ж засвоїли погано, вчителі повернуться і пояснять ще раз.

Проводять профілактичні заходи і в державних установах. Зокрема, як розповіла в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо заступниця голови ОДА Марія Савка, сьогодні буде проведене велике навчання всіх служб на випадок виявлення хворих на корона вірус.

«Проводиться дезінфекція транспортних засобів, підготовлені 405 місць для ізоляції людей, які можуть бути заражені корона вірусом, з обласного бюджету виділили понад один мільйон гривень на дезінфікуючі препарати та необхідні матеріали. Скасовані всі великі наради, працюємо в форматі селекторних нарад. Також плануємо ввести скринінг на вході до ОДА, щоб виявляти чи є в працівників підвищена температура. Окрім того, з розумінням ставимося до працівників, які не мають з ким залишити дітей, за можливості намагаємося переводити працівників на роботу з віддаленим доступом. Керівникам підприємств, установ та організацій рекомендовано людей з ознаками гострих респіраторних захворювання негайно відправляти додому на самоізоляцію. Також тимчасово припинено проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування», - каже Савка.

Водночас в управліннях і департаментах міської ради та комунальних підприємствах інформують про те, що надають прикарпатцям консультації онлайн, щоб не створювати черг у закритих приміщеннях. В суді працівникам та відвідувачам при вході будуть вимірювати температуру. Також, за інформацією від Управління транспорту і зв'язку Івано-Франківська, перевізники постійно проводять дезінфекцію міських маршруток. 

 

Відповідно до рекомендацій медиків додаткові заходи з профілактики ввели готелі, заклади торгівлі  та харчування, кінотеатри. Про це вони пишуть на своїх сторінках в соцмережах. Зокрема найбільші кінотеатри Івано-Франківська – “Люм’єр” та “Космос”, ввели обмежувальні заходи через “коронавірусний карантин” і продають не більше сотні квитків на один сеанс.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: