Які види полісів існують в Україні


Страхування – це вид відносин між СК та фізичними або юридичними особами щодо захисту майнових прав у разі настання певних обставин. В Україні сьогодні існує понад 60 видів полісів, які покривають найрізноманітніші ризики. Розкажемо про деякі з них.

Автомобільне страхування

Про нього знають усі власники транспортних засобів. Наприклад, в компанії «Арсенал Страхування» arsenal-ic.ua можна оформити поліси:

обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності – його повинен мати кожен автовласник;

КАСКО – добровільний поліс, гарантує покриття великої кількості ризиків;

«Зелена карта» – необхідна тим, хто виїздить на машині за кордон;

від нещасних випадків на транспорті;

відповідальності перевізника;

страхування вантажів.

При відсутності в автомобіліста обов’язкового поліса ОСЦПВ, йому буде виписано штраф. Причому кількість таких адмінпротоколів необмежена, їх складатимуть, допоки власник ТЗ не придбає автоцивілку.

Страхування майна, життя та медичне

В Україні медичне страхування є добровільним. Більшість СК пропонують індивідуальні та корпоративні пакети. Програми ДМС можуть передбачати першу медичну допомогу, виклик швидкої, діагностику та лікування. Перелік страхових випадків відрізняється в різних страхових компаніях.

Поліси, що покривають ризики для здоров’я та життя, в Україні не дуже популярні, адже існує безліч міфів. Наприклад, вважають, що для молоді це зайве, що небагатим немає чого боятись за життя. Але варто розуміти, що в житті трапляються різні ситуації.

Немає опису.

Інші види полісів

Існують й інші різновиди полісів. Наприклад, страхування відповідальності. Зазвичай воно цікавить керівників компаній, підприємств. Поліс у такому разі передбачає виплату компенсації за шкоду, заподіяну третім особам.

Фінансове страхування має великий попит серед фізичних осіб та компаній, що беруть кредити, оформляють депозити або ж проводять інші фінансові операції, де фігурують значні суми коштів. Основна ціль такого поліса – захист від втрати доходів, прибутку. Подібне може трапитись, якщо контрагент не виконав свої зобов’язання вчасно.

Тим, хто подорожує за кордон, варто оформити туристичну страховку, яка для виїзду в певні країни є необхідною. Покриває всі ризики, пов’язані з подорожжю, у тому числі медичні послуги, втрату багажу тощо.