Юна іванофранківка перерахувала шахраям 9 тисяч гривень - хотіла зняти квартиру


Оренда квартири обернулася для мешканки Івано-Франківська втратою чималих коштів. Поліція вкотре закликає прикарпатців не довіряти незнайомцям в мережі та перевіряти ретельно інформацію.

У шахрайську пастку з неіснуючим помешканням потрапила 19-річна мешканка обласного центру. Жінка знайшла на одному із сайтів оголошення про оренду житла. Потерпіла зв’язалась з орендодавцем і перерахував передоплату у розмірі майже 9 тисяч гривень. Однак, після проведення банківської операції, псевдовласник зник із зв'язку.

Щоб не потрапити на гачок аферистів поліція Івано-Франківської області радить:

- не перераховуйте жодних коштів, поки особисто не оглянете житло;

- перед тим як зателефонувати чи написати орендодавцю, обов’язково перевірте його обліковий запис. Зверніть увагу на дату створення акаунту, наявність інших оголошень та відгуків від колишніх клієнтів;

- щоб перевірити реальність пропозиції самотужки, достатньо лише ввести номер власника або адресу квартири в пошуковій системі. Ви отримаєте список сайтів, де розміщувалось житло орендодавця;

- спробуйте також знайти відгуки про квартиру, будинок чи готель на інших ресурсах;

- якщо ви раніше уже бачили фото цієї квартири чи будинку, однак адреса розташування об'єкта була іншою, довіряти такому орендодавцю не варто.

"Дотримуйтеся цих простих правил та шукайте помешкання безпечно і надійно. Не дайте шахраям жодних шансів ошукати Вас", - закликають у поліції. 

На зображенні може бути: текст «ЯК ВБЕРЕГТИСЬ ВИД ШАΧΡАΪВ ПРИ ОРЕНД! ЖИТЛА: ПЕРЕВИРЯЙТЕ ДОКУМЕНТИ НА ЖИТЛО 3'ЯСОВУЙТЕ ОСОБУ ВЛАСНИКА ЖИТЛА НЕ ВНОСьТЕ ПЕРЕДОПЛАТУ ЗА ОРЕНДУ ЖИТЛА ПдПИштЬ ДОГОВР ОРЕНДИ НАЦИОНАЛЬНА поЛиЦИЯ»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!